Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0745 230 132
str. Petre Ispirescu, nr. 6, Otopeni
str. Enachita Vacarescu nr.18, sector 4, Bucuresti
Spitalul Oxxygene Clinica TMS
Programare

Vitaminoterapie

Vitaminoterapia face parte dintre terapiile intravenoase din cadrul clinicii noastre. Ele se realizează de către asistenții noștri medicali experimentați, sub directa îndrumare a medicilor specialiști.

 

Terapiile intravenoase sunt perfuzii care pot conține vitamine, minerale, micronutrienți și alte substanțe omologate cu rol benefic asupra organismului. Acestea sunt concepute pentru a vă ajuta să vă mențineți sănătatea și starea de bine. 

 

Vitaminoterapia este potrivită pentru oricine are un stil de viață ocupat și dorește să-și detoxifice corpul, să reducă nivelul de stres și să își crească nivelul imunității.

 

Prin perfuzare, acești compuși sunt asimilați mai bine și acționează mult mai rapid față de aceiași compuși sub alte forme (cum ar fi tabletele administrate oral, atunci când aceste preparate există). Spre deosebire de suplimentele orale tradiționale, terapiile IV acționează rapid și au o rată de absorbție de 100%.

 

Efectele procedurilor intravenoase sunt variate în funcție de alegerea terapiei cu vitaminele potrivite pentru dumneavoastră. Ele cuprind o multitudine de beneficii, de la combaterea stresului sau a lipsei de energie, la redarea vitalității pielii și a imunității.

 

Efectele sunt rapide, iar rezultatele se mențin timp îndelungat! În cazul unor pacienți, efectele terapiilor intravenoase devin vizibile imediat, în timp ce la alții se pot vedea dupa două sau trei sesiuni. Depinde mult de gradul de epuizare a organismului și de starea de sănătate. În schimb, efectul antiaging se observă în timp, după mai multe ședințe efectuate cu regularitate.

 

Antiaging Revival by Oxxygene folosește aceste tratamente injectabile în medicină regenerativă, dar și curativă.

 

 • Vitamina C – cu rol în întărirea sistemului imunitar, de asemenea contribuie la reducerea simptomelor gripale.

Organismul nostru nu poate sintetiza singur vitamina C, de aceea sursa poate fi una alimentară, însă este greu de atins pragul adecvat pentru a-și exercita zilnic funcțiile benefice. Tocmai de aceea, terapia IV este o manieră de a obține dozele necesare.

 

În funcție de cantitatea de vitamina C putem obtine un efect antioxidant (detox) sau oxidant (ca terapie adjuvantă în oncologie).

 

Ca terapie regenerativă, este utilizată doza antioxidantă care împiedică acțiunea nocivă a radicalilor liberi. Aceștia sunt produși de organism ca urmare a proceselor de oxidare, dar și în urma expunerii la noxe precum substanțe poluante. Radicalii liberi sunt deosebit de periculoși în timp, cunoscându-se implicarea lor în procesul de îmbătrânire, dar și în apariția cancerului.

 

De asemenea, vitamina C ajută la refacerea țesuturilor, stimulând producția de colagen, de asemenea cicatrizând și vindecând rănile, protejează pielea de radiațiile ultraviolete.

Un alt efect al vitaminei C este de dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățind circulația sângelui și scăzând riscul formării cheagurilor și a producerii accidentelor vasculare.

 

Alte beneficii includ reducerea nivelului de stres, protejarea organismul împotriva diabetului, prevenția apariției astmului. Vă amintim că ajută memoria și funcția cerebrală.

 

 • Complexul de vitamine B - protejează sănătatea creierului și a funcțiilor cognitive, reduce atât oboseala, cât și stresul, iar metabolismul energetic este menținut normal.

Printre cele mai importante vitamine încorporate în cocktail este vitamina B12.

 

Vitamina B12 reprezintă unul dintre cele mai importante resurse împotriva anemiei, dintre cele cunoscute până astăzi. Vitamina B12 are și un rol foarte important în a proteja ficatul, prin faptul că impiedică grăsimile să se depună pe ficat, dar are și un impuls energetic natural și ajută la consolidarea sistemului imunitar.

 

Dacă în organism ar apărea un deficit de vitamina B12, cauzat de cele mai multe ori de un regim alimentar mai putin adecvat, atunci pot apărea simptome precum constipația, dificultați în echilibru, pierderi temporare ale memoriei, anemie, amorțeli (prin polineuropatie, inflamații ale limbii, dezorientare sau chiar și demență atunci cand deficitul este prea mare).

 

Ce sunt de fapt vitaminele?

 

Vitaminele sunt micronutrienți, unele dintre ele cu rol vital. Istoria lor începe cu aproape o mie de ani în urmă când a fost descrisă boala beriberi (deficitul de vitamina B1).

 

Mai târziu, s-a observat că anumite alimente pot trata anumite deficite vitaminice. La începutul secolului XX, Kazimier Funk, un cercetător polonez, a descoperit un grup de substanţe pe care le-a denumit vitamine, ceea ce înseamnă amine vitale. După un timp, s-a observat că nu toate vitaminele conţin amine sau gruparea amino- în compoziţia lor.

 

Rolurile vitaminelor sunt dintre cele mai diverse, mergând de la controlul fluidităţii sângelui, până la protecţia antioxidantă sau împotriva infecţiilor.

Vitaminele sunt substanţe organice care pot avea activitate hormonală, cum ar fi vitamina D. Unele dintre ele pot acţiona ca enzime sau co-enzime permiţând declanşarea unor reacţii chimice. Organismul nu poate produce vitamine, astfel încât aportul lor este obligatoriu pentru a nu apărea bolile specifice determinate de deficitul lor. Până la momentul identificării exacte a structurii lor, au fost diferenţiate prin litere (vitamina A, B, C, D, etc).

 

Odată evidenţiată structura chimică, au fost numerotate (vitamina B1, B2, B6 sau vitamina D2, D3). Apoi au fost clasificate în funcţie de solubilitatea lor în apă sau grăsimi (uleiuri), astfel vitaminele tip B sau vitamina C sunt hidrosolubile, iar vitaminele A, D, E sau K sunt solubile în grăsimi.

 

Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de vitamine scade în organism şi determină, uneori, necesitatea suplimentării aportului acestora, fie prin alimente bogate în acele vitamine, fie prin aport medicamentos.

 

De exemplu, vitamina D este singura vitamină pe care o producem din colesterol prin pielea noastră. vitamina D se mai numește „vitamina soarelui”, deoarece corpul dumneavoastră produce până la 90% din vitamina D totală sub influența soarelui. Ca o curiozitate, vitamina D este produsă și prin ochi. Prin urmare, este recomandabil să vă scoateți ochelarii de soare din când în când pentru a vă reîncărca vitamina D naturală prin ochi. De asemenea, găsim vitamina D în dieta noastră, dar numai la peștii grași precum heringul, anghila, sardinele, păstrăvul, somonul și macroul. Și ciupercile culese si uscate la soare conțin o cantitate mare de vitamina D.

 

Care sunt beneficiile terapiilor intravenoase?

 

 • Susțin imunitatea, stimulând mecanismele de apărare ale corpului (mai ales iarna și primăvara când virozele și alergiile sunt în plin sezon), prin intermediul principiilor active conținute de vitamine si minerale;
 • Contribuie la eliminarea toxinelor, grație aportului de antioxidanți pentru o detoxifiere completă a organismului;
 • Asigură menținerea funcțiilor cognitive pe termen lung, datorită mineralelor si complexului de vitamine B din componența lor;
 • Redau energia și vitalitatea organismului, chiar și in perioadele foarte aglomerate și stresante;
 • Oferă nutrienții de care corpul are nevoie, prevenind dezechilibrele și carențele la nivelul organismului (care pot apărea ca urmare a unei diete nepotrivite, a unui stil de viață dezordonat etc.);
 • Stimulează producția de colagen, substanța care contribuie la regenerarea celulară și la sănătatea pielii și a țesuturilor;
 • Reduc inflamațiile;
 • Îmbunătațesc calitatea somnului, grație complexului de vitamine B, substanțe care ajută organismul să se relaxeze și să se odihnească mai bine;
 • Hidratează în profunzime și oferă luminozitate pielii, având și efect antiaging, datorită dozei de antioxidanți.