Anxietatea sau Depresia te împiedică să trăiești la maximum? A venit momentul să descoperi soluția revoluționară pe care o oferă terapia cu Stimulare Magnetică Transcraniană (TMS)! 💡
Spune Adio Depresiei și Anxietății! 💪
Stimulare magnetica transcraniana TMS
Dr. Mihai Zamfir
PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!
Stimulare magnetica transcraniana pareri pacienti & afectiuni tratate
Spune Adio depresiei, anxietății, tulburărilor neurologice și psihiatrice prin ședinte de Stimulare Magnetică transcraniană non-invazive!
Ești gata să îți îmbunătățești calitatea vieții și să redescoperi bucuria de a trăi? Stimularea magnetică transcraniană (TMS) este soluția revoluționară care te poate ajuta în tratarea depresiei, anxietății și a multor alte tulburări neurologice și psihiatrice.
Este o terapie care îți oferă multiple beneficii, fiind non-invazivă, nedureroasă, fără efecte secundare și potrivită pentru toate vârstele. Poți beneficia de sesiuni scurte, eficiente și sigure în cadrul clinicilor Oxxygene din București și Otopeni.
Citește în continuare pentru a afla totul despre această terapie și programează-ți prima ta sesiune de TMS!
Cand a aparut stimularea magnetica transcraniana (TMS)?
Deși această abordare terapeutică este relativ recentă, originile sale datează încă din anul 1845, când un fizician englez a identificat un câmp magnetic generat de un curent electric trecut printr-o bobină de sârmă. Primul stimulator transcranian a fost dezvoltat în 1985 de Anthony Barker, un celebru om de știință. Din 2008, TMS este recunoscută oficial în practica medicală pentru tratarea depresiei, iar cercetările științifice au extins beneficiile sale la afecțiuni precum sindromul obsesiv-compulsiv și durerea neuropată. FDA a aprobat stimularea magnetică transcraniană pentru o gamă largă de afecțiuni neurologice și psihiatrice.
Ce este (TMS) - stimularea magnetica transcraniana?
Dacă te întrebi ce reprezintă mai exact TMS, este important să știi că este o tehnică neinvazivă, introdusă cu succes în Statele Unite de aproape 2 decenii, folosită pentru a reactiva activitatea neuronală la nivelul creierului și sistemului nervos periferic. Utilizând câmpuri magnetice și impulsuri electrice repetitive, stimularea magnetică transcraniană redă funcționalitatea neuronilor inactivi, esențiali pentru comunicarea eficientă între celulele nervoase.
Neuronii, esențiali pentru transmiterea informației neurologice, pot fi inhibați în afecțiuni precum depresia sau multiple alte tulburări neurologice sau psihiatrice. TMS acționează ca un “reîncărcător‘, generând prin bobina magnetică impulsuri care reactivează acești neuroni. Procesul este unul cât se poate de sigur și se desfășoară sub atenta supraveghere a cadrelor medicale specializate din clinicile Oxxygene. Scopul său este de a restabili conexiunile neuronale vitale, având potențialul de a ameliora semnificativ simptomele afecțiunilor asociate cu creierul.
Procedura utilizata in stimularea magnetica transcraniana (TMS)
Creierul nostru funcționează prin comunicări neuronale, fie prin mesageri chimici, fie prin impulsuri electrice. Gândurile și sentimentele noastre sunt susținute de aceste circuite. Imaginează-ți un antrenament pentru creier: la fel cum sportul dezvoltă mușchii, stimularea magnetică transcraniană reactivează zonele creierului asociate cu emoțiile și gândurile.
Cu TMS, o bobină plasată strategic deasupra capului creează un câmp magnetic ce “aprinde” neuronii, inițiind un efect de domino în rețeaua neuronală. Amplasând-o corect, această tehnică stimulează regiuni cheie precum sistemul limbic, reducând anxietatea și promovând starea de bine.
Impactul TMS este profund: o singură sesiune livrează 3000 de impulsuri, iar un tratament complet poate însuma 90 000 de astfel de stimulări. Gândește-te la asta ca la repetițiile și antrenamentele intense în muzică sau sport. Fiecare impuls construiește un nou nivel de conexiuni cerebrale.
La baza acestei tehnologii stă sinapsa – conexiunea electrică între neuroni. În afecțiuni precum depresia aceste conexiuni sunt întrerupte, blocând fluxul informațional esențial. TMS intervine aici, “reîncărcând” neuronii și restabilind aceste conexiuni vitale, revitalizând astfel activitatea cerebrală. Cu ajutorul stimulării magnetice transcraniene, putem spune că “lumina se reaprinde” în creier, restabilind armonia și funcționalitatea sa.
Cat dureaza sesiunile si sedintele prin stimulare magnetica transcraniana (TMS)?
La clinica noastră din București sau la spitalul din Otopeni, îți propunem un tratament TMS complet. Vei beneficia de 5 sau chiar 6 sesiuni pe săptămână, cu durata totală a tratamentului putând fi determinată încă de la prima consultație. Pentru rezultate optime, se recomandă un regim consecvent de ședințe.
Fiecare sesiune durează între 20-30 de minute, în funcție de diagnosticul tău individual și de afecțiunea pe care dorești să o tratezi. În prealabil, medicul nostru specialist în stimulare magnetică transcraniană va identifica punctul optim de plasare a bobinei, asigurând un tratament personalizat. Prima consultație se va extinde pe o durată de aproximativ 40 de minute.
Beneficiul major al TMS este natura sa non-invazivă, fiind o procedură care se efectuează fără anestezie și fără spitalizare. De asemenea, în timpul procedurii, poți opta pentru a asculta muzică sau pur și simplu pentru a te relaxa cu gândurile tale.
Flexibilitatea tratamentului TMS este impresionantă. Poți veni la una din clinicile Oxxygene cu mașina, efectua procedura și apoi conduce înapoi către casă, cu mențiunea că există totuși și anumite medicamente care pot influența această capacitate. Nu uita de acest aspect esențial: TMS evită efectele secundare obișnuite ale medicamentelor psihiatrice, precum scăderea în greutate sau disfuncțiile sexuale, oferindu-ți o alternativă revoluționară, fără disconfortul cauzat de efectele secundare ale terapiilor tradiționale.
Beneficiile terapiei prin stimulare magnetica transcraniana (TMS)
Dacă încă nu te-ai decis să optezi pentru terapie prin stimulare magnetică transcraniană în București și Otopeni, haide să descoperim împreună beneficiile acestei metode inovative! TMS redefinește tratamentul în domeniul psihiatric și neurologic, oferind avantaje distincte față de abordările tradiționale. Astfel, dacă vei alege această abordare terapeutică te vei bucura de:
- Siguranță: TMS este o metodă medicală sigură, fără riscuri adiționale.
- Non-invazivitate: Nu presupune intervenții chirurgicale sau anestezii.
- Precizie: Se concentrează doar pe zona cerebrală țintită, lăsând restul corpului intact.
- Confort: Este o procedură nedureroasă și nu vei resimți niciun disconfort.
- Mobilitate: Poți reveni imediat la activitățile tale zilnice.
- Eficacitate rapidă: Beneficiile TMS se manifestă prompt după începerea tratamentului, intr-o măsură mai evidentă după 5-6 ședințe.
- Durabilitate: Rezultatele pozitive persistă pe termen lung.
- Accesibilitate: Reduce dependența de medicamente, precum cele antidepresive sau anxiolitice, minimizând astfel efectele secundare asociate utilizării acestora.
- Îmbunătățirea calității vieții: TMS amplifică abilitățile cognitive și vitalitatea.
Alege TMS pentru o abordare modernă și eficientă a sănătății tale mentale și vei vedea efectele pozitive încă de la primele ședințe!
Riscurile terapiei prin stimulare magnetica transcraniana (TMS)
Terapia prin stimulare magnetica transcraniana (TMS) este o metodă relativ nouă și inovatoare utilizată în tratamentul unei varietăți de afecțiuni psihice și neurologice, precum depresia majoră.
Deși este considerată sigură și non-invazivă, ca orice procedură medicală, TMS nu este complet lipsită de riscuri sau efecte secundare. Iată ce riscuri pot apărea.
- Disconfort la nivelul scalpului: Pacienții pot experimenta disconfort sau durere la nivelul scalpului în zona de aplicare a bobinei magnetice. Aceasta poate provoca senzații furnicături sau de „ace” care pătrund superficial în piele sau de pulsare sau de lovire ușoară, ca și cum ar fi aplicate mici presiuni repetate pe scalp.
- Dureri de cap: Durerile de cap sunt un efect secundar comun al TMS, resimțit de unele persoane după primele una-două sesiuni, apoi dispar.
Îndrăznește să faci un pas înainte spre îmbunătățirea stării tale de sănătate mentală și programează o consultație la clinicile noastre Oxxygene din București. Contactează-ne astăzi și fă primul pas spre o viață mai plină de speranță și sănătate
Afectiuni care pot fi tratate prin stimularea magnetica transcraniana (TMS)
Terapia magnetică transcraniană s-a evidențiat ca un tratament eficient în domeniul medical, având rezultate notabile în diverse afecțiuni neurologice și psihiatrice. Poți apela la acest tip de terapie dacă suferi de oricare din următoarele:
- Depresie nou apărută dar și depresia rezistentă la tratamentele cu medicamente antidepresive
- Anxietate, atacurile de panică și insomnii
- Tulburare obsesiv-compulsivă
- Boala Alzheimer, alte forme de demență și alte boli neurodegenerative
- Recuperare după accidente vasculare cerebrale, atât în faze subacute, cât și cronice
- Durere neuropată și cefalee
- Oboseală cronică și stres
- Tinitus și alte afecțiuni din sfera ORL
- Tulburări cognitive ușoare precum tulburări de memorie, atenție și concentrare
- Afecțiuni motorii ca ataxia și tremorul esențial
- Stres post-traumatic și multe altele
Descoperă eficacitatea TMS în cadrul clinicilor Oxxygene din București și bucură-te de rezultatele ei spectaculoase în tratarea afecțiunilor cu care te confrunți zi de zi.
Tariful procedurilor de stimulare magnetica transcraniana (TMS)
Prețul pentru terapia de stimulare magnetică transcraniană este stabilit în urma unei consultații inițiale efectuate de medicii noștri și în funcție de patologia pe care dorești să o tratezi ți se vor face recomandări legate de planul de tratament și numărul de ședințe necesare. Astfel, o ședință de stimulare cognitivă este de 250 lei, iar o ședință TMS de tratare a depresiei, anxietății sau în caz de accident vascular este, de asemenea, de 250 lei. Plata în avans a unui pachet de 10 ședințe este 1900 de lei, indiferent de programul TMS urmat (indiferent de afecțiune).
Pentru mai multe informații legate de prețul procedurilor de stimulare magnetică transcraniană, te așteptăm la clinicile Oxxygene din București și Otopeni.
Ședințe TMS | Preț |
Consultație TMS – dr. Adrian Stănescu, medic primar gerontolog, specialist TMS, director medical și coordonator departament TMS – clinicile Oxxygene
| 350 RON |
Consultație inițială psihiatrie -medic primar dr. Mihai Zamfir, Consultatie psihiatrie/ Consultatie psihiatrie TMS Asistent Profesor, Catedra de Fiziologie si neurostiinte, Facultatea de Medicina, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti, medic primar psihiatrie, geriatrie si gerontologie Consultatia durează 40 minute Consultație control psihiatrie dr. Mihai Zamfir, Asistent Profesor, Catedra de Fiziologie si neurostiinte, Facultatea de Medicina, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti, medic primar psihiatrie, geriatrie si gerontologie durează 20 minute | 350 RON
250 RON |
Consultație inițială psihiatrie /TMS -medic specialist dr.Alexandra Barbilian Consultatia dureaza 50 minute Consultație control psihiatrie dr. Alexandra Barbilian dureaza 30 minute | 350 RON 250 RON |
Ședință TMS durează 20-30 minute in funcție de program
| 250 RON |
Program TMS Depresie-Aprobat FDA Pachet de 10 sedinte TMS+ Studiu electrocardiografic (EKG) | 1900 RON |
Program TMS -Stimulare cognitiva -Alzheimer și alte tipuri de demență -Accident vascular cerebral, Boala Parkinson -tinnitus -migrenă pachet de 10 ședințe TMS+ Studiu electrocardiografic (EKG) | 1900 RON |
Consolidare TMS durează 30 minute | 210 RON |
Consultație psihologie – psiholog clinician durează 60 minute | 200 RON |
Studiu electroencefalografic (EEG) | 400 RON |
De ce trebuie sa ținem cont inainte de procedura TMS
Înainte de a începe terapia TMS, vei beneficia de o consultație amănunțită oferită de Dr. Adrian Stănescu, specializat în TMS la Universitatea din Mastricht, Catedra de Neuroștiințe și medic primar gerontolog. În această discuție ți se vor prezenta avantajele stimulării magnetice transcraniene, modalitatea de acțiune a terapiei și funcționarea echipamentului. Se determină numărul și frecvența ședințelor, precum și etapele de monitorizare a progresului, inclusiv necesitatea unor evaluări interdisciplinare. Pacienții psihiatrici trebuie să efectueze o consultație preliminară în clinica noastră. Sub supravegherea atentă a echipei noastre medicale calificate și specializate în stimulare magnetică transcraniană, procedura este confortabilă, nedureroasă și nu necesită anestezie. Începând cu impulsuri de intensitate redusă, intensitatea va fi ajustată progresiv pentru a se potrivi confortului și toleranței tale.
Contraindicatii si efecte adverse ale stimularii magnetice transcraniene (TMS)
Efectele secundare ale TMS sunt rare și minore. În unele cazuri, poți simți o ușoară durere de cap sau furnicături locale, ce se remediază în general după primele 2-3 ședințe. Tocmai pentru a minimiza orice risc, procedura de stimulare magnetică transcraniană oferită de echipa noastră se desfășoară sub atenta supraveghere a personalului medical specializat în astfel de terapii.
TMS nu este recomandată dacă ai dispozitive metalice implantate în cap sau corp:
- Clipuri sau coloane pentru anevrisme localizate cerebral;
- Stenturi sau stimulatori implantați;
- Nervul vag implantat sau stimulatori cerebrali profunzi;
- Electrozi pentru monitorizarea activității creierului;
- Implanturi cohleare pentru auz.
De asemenea, există contraindicații relative (a căror evaluare este făcută de către medicul coordonator):
- istoric de epilepsie sau convulsii;
- antecedente familiale de convulsii (inclusiv febrile);
- traumatisme craniene cu pierderea stării de conștiență;
- operații pe creier, leziuni cerebrale traumatice.
Procedura este contraindicată pacientelor însărcinate sau care alăptează.
O consultație medicală specializată în cadrul clinicilor Oxxygene din București și Otopeni va determina eligilibilitatea ta pentru terapia de stimulare magnetică transcraniană.
Utilizări clinice aplicate ale stimulării magnetice transcraniene
Stimularea magnetică transcraniană și depresia, anxietatea și atacurile de panică
De cele mai multe ori, aceste trei entități patologice se întrețin reciproc. Studiile de specialitate au arătat faptul că activitatea cerebrală în anumite zone neurologice este mult mai scăzută la pacienții cu depresie, comparativ cu persoanele care nu se confruntă cu aceste dezechilibre emoționale. Mai mult decât atât, dacă am compara intensitatea fluxului sanguin la nivel cerebral al unei persoane care nu suferă de depresie sau anxietate, cu cel al unei persoane diagnosticate cu depresie, s-ar observa o reducere semnificativă a fluxului de sânge cerebral în cazul celei de a doua categorii studiate; acest lucru reflectă o activitate cerebrală scăzută sau chiar întreruptă în cazul pacienților cu depresie, anxietate sau atacuri de panică.
Terapia magnetică transcraniană are capacitatea de a genera, cu ajutorul unui câmp magnetic produs de o bobină localizată strategic deasupra capului pacientului, impulsuri electrice care vor stimula zona lezată și va determina reactivarea neuronală și reconstituirea sinapselor neuronale care au ca scop transmiterea impulsurilor și a informațiilor neurologice în tot sistemul nervos.
Stimularea magnetică transcraniană și sindromul de burnout
Sindromul de burnout, cunoscut în termeni populari drept oboseală cronică, se caracterizează printr-o perturbare a stării generale de bine; acest lucru apare din cauza stresului cronic, din pricina căruia la nivelul corpului uman se eliberează o cantitate crescută de adrenalină și cortisol. Aceste două substanțe, eliberate în mod fiziologic în organism, atunci când există un factor stresor, ajung să fie în exces prezente în corp în cazul pacienților care suferă de oboseală cronică. În acest caz, stimularea magnetică transcraniană s-a dovedit a fi foarte benefică deoarece reușește să restabilească echilibrul emotional, dar și hormonal de la nivelul organismului, luptând astfel, alături de pacient, cu oboseala și stresul cotidian.
Stimularea magnetică transcraniană și tulburările de spectru autist
Procedurile TMS sunt din ce în ce mai mult integrate în schema de tratament a copiilor cu tulburări de spectru autist deoarece, prin intermediul câmpului magnetic generat de bobina localizată deasupra capului copilului, sunt generate impulsuri electrice în zonele neuronale responsabile cu aspectele cognitive și emoționale, facilitând și ușurând astfel procesele de învățare.
Stimularea magnetică transcraniană și durerea cronică
Durerea cronică este un simptom care dă bătăi serioase de cap lumii moderne; de la cefalee la migrenă, dureri de coloană cervicală sau dureri de coloană lombară, toate generează neplăceri și scad calitatea vieții; durerea neuropată generează modificări adaptative ale impulsurilor nervoase la nivelul creierului, astfel încât durerea neuropată este întreținută permanent de aceste modificări, formându-se un cerc vicios. Stimularea magnetică transcraniană are capacitatea de a întrerupe acest cerc vicios, diminuând sau chiar reducând complet în unele cazuri, durerea.
Stimularea magnetică transcraniană și boala Parkinson
În ceea ce privește Boala Parkinson, studiile de specialitate au arătat faptul că utilizarea la schema terapeutică, alături de medicamentele clasice, a stimulării magnetice transcraniene a redus semnificativ progresia bolii, dar și severitatea simptomatologiei pacienților; de asemenea, s-a observat o îmbunătățire semnificativă a calității vieții pacienților cu boală Parkinson care au beneficiat de terapia cu stimulare magnetică transcraniană.
Stimularea magnetică transcraniană și reabilitarea neuro-motorie
Reabilitarea neuro-motorie vizează, în special, recuperarea pacienților după accidente vasculare cerebrale, care rămân cu deficite motorii și spasticitate în urma nefericitului eveniment; de asemenea, tot pentru a combate deficitele motorii, TMS se poate utiliza și în cazul traumatismelor medulare, traumatismelor cerebrale sau în cazul pacienților cu scleroză multiplă. Stimularea magnetică transcraniană reface legăturile neurologice dintre creier, măduvă, nervii din periferie și fibrele musculare, pentru a spori recuperarea motorie. În plus, studiile au arătat faptul că perioada de recuperare motorie după un accident traumatic este mult mai scurtă în cazul pacienților care beneficiază de terapia de stimulare magnetică transcraniană, comparativ cu ceilalți pacienți.
În cât timp apar beneficiile procedurii TMS?
Pentru a fi eficientă terapia sistemică transcraniană, este necesar un tratament complet cu un număr variabil de ședințe, în funcție de afecțiunea tratată. De exemplu, pentru stimularea cognitivă sunt necesare minim 10 ședințe și ideal 20 de ședințe, pentru insomnii 10 ședințe, TMS pentru depresie 20 sau 30 de ședințe etc. După finalizarea terapiei, este necesară o mentenanță, o consolidare cu un număr de ședințe efectuate lunar, pentru a menține electricitatea în circuitele neuronale vizate de terapia TMS.
Fiecare pacient prezintă un răspuns individual la tratament, în funcție de o serie de factori precum: vârsta pacientului, afecțiunea care se dorește a fi tratată cu procedurile de stimulare magnetică transcraniană, numărul de proceduri efectuate, intervalul de timp la care se efectuează procedurile. În medie, studiile au arătat faptul că rezultatele apar după primele ședințe de tratament și își mențin efectul până la 9-12 luni de la prima procedură.
Ce trebuie să știe pacientul înainte de procedura TMS
Drumul de la dorința de a începe terapia magnetică transcraniană pentru oricare dintre afecțiunile de mai sus, la efectuarea stimulării rețelelor neuronale afectate, începe cu o consultație la medicul nostru coordonator, dr. Adrian Stănescu, medic primar gerontolog, specializat TMS la Universitatea Maastricht, Catedra de Neuroștiințe.
În cadrul acestei prime întâlniri se efectuează anamneza inițială și se stabilesc oportunitățile și beneficiile intervenției prin TMS. Medicul explică pacientului modul în care acționează terapia și cum funcționează aparatul care produce câmpurile magnetice.
Se stabilește numărul de ședințe necesare pentru realizarea obiectivului de succes al terapiei și programul de la prima la ultima ședință, precum și etapele intermediare de supraveghere a beneficiilor de etapă, respectiv consulturile interdisciplinare psihiatric și psihologic, evaluare EEG și EKG. Pentru pacientul psihiatric este obligatorie o consultație psihiatrică inițială în clinica noastră dacă pacientul nu are un diagnostic psihiatric stabilit recent.
De asemenea, este important de reținut faptul că pacientul va fi atent monitorizat și supravegheat pe toată perioada desfășurării procedurilor, de către personalul medical calificat și specializat în stimulare magnetică transcraniană din cadrul spitalelor Oxxygene din București și din Otopeni.
Terapia de stimulare magnetică transcraniană nu este una dureroasă și nu necesită efectuarea anesteziei generale sau locale. În timpul procesului, bobina va fi amplasată strategic de personalul calificat, iar pacientul va simți o ușoară senzație de atingere pe pielea capului. Procedura va începe cu impulsuri magnetice de intensitate mică, iar mai apoi, pe măsură ce pacientul s-a obișnuit cu senzația, intensitatea poate fi crescută în limita toleranței pacientului și până la valoarea considerată optimă de către medic.
Întrebări frecvente din partea pacienților
Procedurile de stimulare magnetică transcraniană nu sunt dureroase. Această modalitate de tratament modernă se efectuează fără anestezie generală sau locală tocmai datorită faptului că nu presupune apariția durerii. Cel mult vei putea resimți o senzație de furnicătură la nivelul scalpului deasupra căruia este amplasată bobina care generează câmpul magnetic, însă acea senzație va trece de la sine.
Terapia prin stimulare magentică transcraniană nu interferă în niciun fel cu capacitatea de a conduce autovehicule. După efectuarea procedurii, te poți întoarce la activitățile cotidiene, fără niciun fel de problemă; mai mult decât atât, procedura de stimulare magnetică transcraniană se efectuează în regim de ambulator, fără a necesita spitalizare continuă.
Stimularea magnetică transcraniană nu se efectuează la femeile însărcinate deoarece, până în momentul de față, nu există suficiente date care să ateste siguranța acestor proceduri atât în cazul femeilor însărcinate cât și a celor care alăptează.
Pentru a avea beneficii maxime și susținute pe termen lung, se recomandă efectuarea procedurilor de terapie magnetică transcraniană în cure; numărul de ședințe din cadrul unei cure de tratament variază în funcție de patologia care se dorește a fi tratată, iar numărul exact de ședințe de tratament se va stabili în momentul consultului inițial de specialitate; studiile au arătat faptul că efectele benefice se instalează foarte rapid, după primele proceduri, și persistă pe o perioadă de 9-12 luni de la finalizarea schemei complete de tratament.
Reacțiile adverse care pot apărea când vine vorba despre stimularea magnetică transcraniană sunt minime, procedura fiind una dintre cele mai sigure mijloace terapeutice moderne atât pentru bolile neurologice cât și pentru problemele psihiatrice. Imediat după procedură poate să apară o ușoară durere de cap însoțită ocazional de parestezii (amorțeli) la nivelul membrelor. Acestea se remit de la sine și nu necesită intervenție medicală.
Durata de timp alocată fiecărei proceduri în parte variază în funcție de intensitatea curentului electric aplicat, dar și în funcție de patologia pacientului. În medie, prima ședință durează în jur de 30 minute, fiind cea mai lungă ședință; următoarele ședințe de tratament au o durată relativă cuprinsă între 20 și 30 minute.
Nu este nevoie de analize speciale înainte de a începe procedurile de TMS. Înainte de a beneficia de procedurile propriu-zise de tratament, vei beneficia de consultația inițială cu medicul specialist în acest tip de tratament din clinica noastră, în cadrul căreia va trebuie să îi împărtășești întregul tău istoric medical.
Stimularea magnetică transcraniană sau TMS se bazează pe o bobină care este amplasată strategic deasupra capului pacientului, și care generează un câmp magnetic; acest câmp magnetic va trimite impulsuri electrice zonei din creier care se dorește a fi stimulată; în acest fel se restabilesc legăturile neuronale, facilitând astfel, circulația impulsurilor și a informațiilor nervoase.
Tariful procedurilor se va stabili în cadrul consultației inițiale; acesta variază în funcție de numărul de ședințe dar și în funcție de patologia de bază a pacientului. În medie, terapia TMS are un tarif de aproximativ 250 ron/ședință.
Terapia de stimulare magnetică transcraniană se poate efectua cu succes în cadrul clinicilor Oxxygene din București și Otopeni, care dispun de aparatură de ultimă generație, conform normelor în vigoare. Mai mult decât atât, fiecare ședință de tratament se va desfășura sub atenta supraveghere și monitorizare a personalului medical specializat în acest tip de tratament.
Așadar, dacă ești în căutarea unei abordări invoatoare și non-invazive pentru tratarea afecțiunilor tale te invităm să alegi și tu terapia de stimulare magnetică transcraniană în București. Echipa noastră îți oferă expertiză și îngrijire personalizată pentru a te ajuta să îți recapeți starea de bine mentală.
Contactează-ne chiar acum și hai să începem împreună călătoria spre o viață mai sănătoasă și echilibrată!
Te așteptăm la clinica din Bucuresti, Sector 4
Te așteptăm la clinica din Otopeni.
Vreau să mă programez
Adrian Stanescu
Informații revizuite medical de Dr.Adrian Stanescu, medic primar gerontologie si geriatrie.