Schema tratament Gerovital H3 injectabil

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar gerontologie și geriatrie


DR FLORENTINA MATEI

Dr. Florentina Matei

Medic primar gerontologie și geriatrie


Dr Doina Caraman

Dr. Doina Caraman

Medic specialist gerontologie și geriatrie

DR IRINA AMOLIOAIEI

Dr. Irina Amolioaiei

Medic specialist gerontologie și geriatrie


PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Vrei să te beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Tratamentul cu Gerovital H3 are deja o istorie lungă și glorioasă incă de când a fost inventat de prof. dr Ana Aslan in anii 50 ai secolului trecut. Celebrități din trecut, dar și din prezent, unele trecându-ne chiar nouă pragul, au beneficiat de efectele antiaging ale procainei, substanța de bază din preparatul brevetat de Ana Aslan.
Multă lume dorește să știe schema tratament Gerovital H3 injectabil, dar pentru că există și unele reacții adverse precum și contraindicații ale tratamentului, medicii specialiști geriatrii, singurii care pot recomanda pe rețetă acest tratament, preferă să stabilească dacă persoana care dorește să facă această terapie este eligibilă in cadrul unei consultații. Dacă vorbim de o persoană de sex feminin, aceasta trebuie să efectueze anterior terapiei și un consult ginecologic. Pe de altă parte, tratamentul cu gerovital fiole fiind strict injectabil nu poate fi adminstrat la persoanele care iau tratament anticoagulant sau au boli de coagulare.

Ce este tratamentul Gerovital H3?

Tratamentul cu gerovital H3 este un tratament eutrofic, antiîmbătrânire sau antiaging (mai nou, slowaging) aplicat de aproape 70 de ani efectuat sub forma de gerovital H3 injectabil sau gerovital H3 pastile (sau drajee), sau combinat doar de către medici specialști geraitri și gerontologi.
H2: Pentru ce afectiuni este bun tratamentul Gerovital injectabil?
Pentru indicații detaliate referitoare la ce afecțiuni tratează puteți căuta pe internet gerovital injectabil prospect. Pe scurt, gerovitalul are efecte in patologiile degenerative articulare (injecții intraarticulare), neurologice (beneficii in boli neurodegenerative), scade nivelul colesterolului din sânge și regenerează țesuturile organismului (vizibil la nivelul pielii). datorită structurii chimice, procaina este un inhibitor de monoaminooxidază și are astfel și acțiune antidepresivă

In ce consta schema de tratament Gerovital H3 injectabil?

Așa cum spuneam, când ne referim la o schema tratament cu  Gerovital injectabil, ea trebuie făcută sub directa supravghere a medicului, procaina putând dezvolta (destul de rar) reacții alergice, mergând (foarte rar) până la șoc anafilactic.Vorbim despre o serie de injecții zilnice, precedate de 2 teste de alergie, efectuate de personalul medical specializat.

Gerovital H3 injectabil: pareri pacienti Clinica Oxxygene

Expert beaty si sanatate Dana Sota:

Prospect Gerovital injectabil si pastile.

Fiole 5ml, Drajeuri

Compoziție: Substanța activă: clorhidrat de procaină + excipienți

Atentionari generale:
Utilizați acest prospect medical in completarea prospectului autorizat de Agenția Națională a Medicamentului.
Gerovital H3 se prezintă sub formă de fiole (100 mg clorhidrat de procaină) sau drajeuri (pastile), fiind un medicament eutrofic care se administrează doar la recomandarea medicului specialist geriatru.
Rolul sau a fost demonstrat in bolile degenerative incă din 1955 in lucrarea stiintifică Novocaina – factor eutrofic și intineritor in tratamentul profilactic și curativ al bătrâneții scrisă de Acad. C.I. Parhon și Ana Aslan la Editura Academiei RPR (facsimil).
Nu se va utiliza acest medicament dacă se constată orice reacție de tip alergic la procaină sau la excipienții ce intră in compoziția acestuia! Necesită teste de alergie efectuate de personal specializat, in clinici de geriatrie!
Nu se adminstrează sub forma injectabilă la pacienții care primesc medicație anticoagulantă sau au boli de coagulare cunoscute.
Nu utilizați simultan cu preparatele de gerovital (fiole și/sau drajeuri) următoarele clase de medicamente: medicamente antidiabetice de tip sulfamide si medicamente acetilcolinesterazice precum fizostigmina.
Nu utilizați acest medicament in caz de sarcină și alăptare.
Nu utilizați in cazul in care aveți o tumoră malignă sau potențial malignă, nici in cazurile de epilepsie.
Preparatul conține bisulfit de potasiu care poate declanșa bronhospasm și reacții de hipersensibilitate.

Acțiuni terapeutice cunoscute (extrase din cartea Hai să trăim mult și bine – autor Adrian Stănescu, Editura Paralela 45, 2018):
efecte directe de regenerare la nivel celular, inclusiv neuronal; acționează in procesele degenerative de vârstă, reumatism cronic degenerativ, sindroame demențiale, etc.
efect statin-like, acționează in ateroscleroza sistemică;
efect antioxidant (scade nivelul de radicali liberi din celulele organismului);
efect inhibitor MAO – rol antidepresiv, dar și antiparkinsonian.

Cum se administrează
Tratamentul injectabil se efectueaza strict intramuscular, zilnic, fiole 5 ml, 10 zile, doar la recomandarea medicului specialist geriatru, maxim 6 luni/an;
Tratamentul oral cu drajeuri se efectuează, de asemenea, doar la recomandarea medicului geriatru, zilnic 12 sau 21 de zile/lună, intercalat sau independent de tratamentul injectabil;

Reacții adverse
reacții alergice așa cum au fost descrise mai sus;
amețeală, hipotensiune (mai rar puseu hipertensiv), de obicei la inițierea tratamentului injectabil, de aceea necesită monitorizare specializată;
stare de slăbiciune, leșin – pacientul va rămâne la orizontală 20-30 de minute după injecție.

Gerovital H3 contraindicatii, reactii adverse posibile si lucruri de evitat

Fiind un tratament eutrofic, Gerovital injectabil este contraindicat la pacienții care au sau au avut o boala malignă (cancer), indiferent de localizare și amploare. Rareori tratamentul dă hipotensiune sau/și amețeală de aceea persoana care face terapia trebuie să stea la pat 10-15 minute după injecția cu Gerovital. Foarte rar se poate declanșa o reacție alergică, de aceea injecțiile (cel puțin prima serie) trebuie efectuate ȋntr-un cabinet/clinică de specialitate.

Orice persoană de la 40 de ani în sus poate beneficia de tratament, fară să se impună o limită maximă de vârstă. Tratamentul constă ȋn injectii intramusculare, cu testare ȋn prealabil de alergie. Durata și schema tratamentului sunt stabilite de medicul specialist.

Te așteptăm la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te așteptăm la clinica din Otopeni.

Vreau să mă programez

 Adrian Stanescu

Adrian Stanescu

Informații revizuite medical de Dr.Adrian Stanescu, medic primar gerontologie si geriatrie.