Infiltrații PRP Sanakin®-ACRS

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar in specialitatea gerontologie si geriatre​


PHOTO-2023-02-14-20-46-35 (3)

Dr. Calin Constantinescu

Medic specialist Medicina fizica si de reabilitare

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!

Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi? Nu-i nimic, lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consutlantii nostrii te va ghida spre ce ai nevoie.

Beneficiile terapiei Sanakin®-ACRS în tratarea bolilor articulare

Sănătatea articulațiilor este esențială pentru o viață activă și fără dureri. Din fericire, s-a dezvoltat o terapie revoluționară pentru tratamentul bolilor articulare care implică și durere: terapia Sanakin®-ACRS. Această terapie inovatoare  – o derivație a PRP-ului clasic – a demonstrat o eficacitate remarcabilă în ameliorarea simptomelor asociate bolilor articulare, oferind pacienților o opțiune de tratament sigură și eficientă.

Sanakin®-ACRS este o combinație unică de tehnologii avansate și substanțe active, care ajută la regenerarea țesutului articular afectat. Această terapie este utilizată în tratamentul unui spectru larg de afecțiuni, cum ar fi artroza :gonartroza, coxartroza, artroza articulatiilor, osteoartrita și leziunile articulare.

 Beneficiile terapiei Sanakin®-ACRS sunt numeroase și includ reducerea inflamației, îmbunătățirea mobilității articulare și ameliorarea durerilor. Acestea se adaugă beneficiilor obisnuite unui PRP și anume, inmulțirea celulelor tinere ale cartilajului articular care refac structura acestuia.

Pe lângă aceste beneficii, terapia Sanakin®-ACRS este non-invazivă și nu are efecte secundare importante. Astfel, pacienții pot beneficia de această terapie fără a fi expuși la riscurile asociate intervențiilor chirurgicale sau medicamentelor puternice.

În concluzie, terapia Sanakin®-ACRS reprezintă o soluție promițătoare pentru tratarea bolilor articulare. Aceasta oferă pacienților șansa de a scăpa de durerile articulare și de a recăpăta mobilitatea, fiind o opțiune terapeutică sigură și eficientă.

Sanakin®-ACRS este un produs inovator care utilizează propriul sânge al pacientului pentru a produce un ser bogat în factori de creștere și citokine (ACRS). Aceste substanțe stimulează procesele naturale de vindecare din corp, promovând regenerarea țesuturilor, reducând inflamația și stimulând formarea de noi celule.

De ce este Sanakin®-ACRS atât de eficient?

 Cercetările au arătat că acest ser autolog cu concentrație crescută de citokine stimulează producția de colagen, fibroblasti și alte componente importante pentru vindecarea afectiunilor osteo articulare. De asemenea, acesta oferă un mediu optim pentru vindecare, furnizând substanțele necesare direct la nivelul țesuturilor afectate.

Inflamația este cauza principală a multor boli degenerative și are un impact major asupra regenerării după leziuni și proceduri chirurgicale. Din acest motiv, medicii clinicii Oxxygene se străduiesc în mod constant să fie capabili să regleze inflamația rapid și fiabil, dar mai ales fără reacții adverse.

Infiltratia SANAKIN-ACRS oferă cea mai recentă, cea mai eficientă și mai sigură abordare pentru a realiza acest lucru într-un mod complet propriu a corpului.

Tehnologia Sanakin se referă la reglarea proceselor inflamatorii și la stimularea regenerării tisulare într-un mod complet natural. Cu ajutorul acestei tehnologii, se poate obține un ser 100% autolog din sângele pacientului – îl numim ACRS (Autologus Cytokine Rich Serum). Serul conține concentrații mari de substanțe mesagere, proprii ale organismului cu acțiune antiinflamatorie și regenerarea țesuturilor. Mesagerii pozitivi multiplii (interleukine și factori de creștere) pot acționa în mod specific acolo unde sunt necesari, practic corpului i se dă puterea de a se recupera prin propriile mijloace.

Înțelegerea serului autologat bogat în cytokine

Sanakin®-ACRS (Autologus Cytokine Rich Serum) este mai mult decât un PRP în tratamentul afecțiunilor osteo-articulare.

Sanakin® este un ser autolog obtinut din sangele periferic, care isi maximizează proprietățile prin intermediul unei tehnologii moderne de incubare.

Serul SANAKIN este derivat din sânge propriu și spre deosebire de  Plasma Îmbogățită cu Factori de Creștere (PRP sau ”terapia vampir) acesta este incubat, acest mecanism permițând serului autolog să își multiplice proprietățile și să devină o substanță bogată în factori de creștere trombocitari și citokine autologe, componente care activează procesele regenerative.

Asemenea unui PRP, nici ACRS-Sanakin nu conține aditivi artificiali. Astfel, sunt evitate reacțiile alergice, efectele adverse pe tot parcursul tratamentului.

Sanakin-ACRS, declanșează mecanismele interne de apărare și autovindecare ale corpului și scade imediat inflamația și intensitatea durerii încă din primele ședințe.

La Spitalul Oxxygene vei primi toate informațiile necesare legate de tratamentul cu Sanakin, atât in ceea ce privește obținerea soluției injectate, cat si in ceea ce privește efectele pe care le vei observa in urma infiltrației.

Un aspect important de menționat este faptul că serul autolog se obține din propriul sânge al pacientului, eliminând riscul de reacții adverse sau respingere. Aceasta face ca Sanakin®-ACRS să fie o opțiune sigură și eficientă pentru accelerarea procesului de vindecare.

Cantitatea de citokină antiinflamatoare IL-1Ra – conform studiilor efectuate – a crescut de 15 ori (în medie) după trei ore de incubare.

 

Beneficiile Sanakin -ACRS 

 • Procedură naturală și sigură
 • Sanakin-ACRS este 100% autolog, nelimitat și sigur.
 • Susținerea propriilor puteri de regenerare a organismului
 • Toleranța foarte bună
 • Nu este posibilă supradozarea
 • Îmbunătățirea calității vieții
 • Manipulare ușoară din partea tehnicianului
 • Posibilitatea de aplicare rapidă

Căror afecțiuni se adresează acest tip de terapie?

Sanakin®-ACRS este utilizat într-o varietate de tratamente medicale, datorită capacității sale de a stimula vindecarea și de a promova regenerarea țesuturilor. Iată câteva dintre aplicațiile comune ale acestui ser autolog cu citokine bogat:

 1. Tratamentul afectiunilor osteoarticulare,  diferite afecțiuni articulare, cum ar fi artroza (boală degenerativă a articulațiilor), diferite leziuni la sportivi cum ar fi ruptura de  ligamente, luxații, rupturi ale tendoanelor și inflamații ale tecii tendoanelor, leziuni articulare și chiar în fracturile osoase. 

 2. Vindecarea rănilor cronice: Sanakin®-ACRS poate fi utilizat pentru a trata rănile care nu se vindecă în mod normal, cum ar fi ulcerul varicos sau ulcerațiile de cauză diabetică.

 3. Rejuvenare facială dar și in chirurgia plastică și estetică: acest ser autolog poate fi utilizat pentru a accelera vindecarea după intervenții chirurgicale estetice sau reconstructive, precum liftingul facial sau augmentarea sânilor .

 4. Arsurile: Sanakin®-ACRS poate fi aplicat pe zonele afectate de arsuri pentru a stimula regenerarea pielii și  reducerea cicatricilor.

Acestea sunt doar câteva dintre aplicațiile comune ale Sanakin®-ACRS, iar cercetările continuă pentru a explora și alte posibilități terapeutice.

Îmbunătățeste-ți calitatea vieții și bucura-te de mișcare fără durere cu Sanakin®-ACRS!

Concluzie și perspective de viitor ale Sanakin®-ACRS în medicină

Sanakin®-ACRS reprezintă o inovație în domeniul tratamentului rănilor și regenerării tisulare. Concentrația crescută de citokine din acest ser autolog oferă o modalitate sigură și eficientă de a accelera procesul de vindecare și de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

La Clinica  Oxxygenne vei primi toate informatiile necesare legate de tratamentul cu Sanakin

Ce pacienți pot beneficia de acest tratament?

Utilizarea Sanakin®-ACRS aduce numeroase beneficii pacienților. Iată câteva dintre acestea:

 1. Accelerarea procesului de vindecare: Serul autolog cu citokine bogat stimulează procesele naturale de vindecare, reducând timpul necesar pentru ca o rană să se vindece complet.
 2. Reducerea inflamației: Proprietățile antiinflamatorii ale citokinilor ajută la reducerea inflamației din jurul rănilor, ceea ce poate accelera procesul de vindecare.
 3. Promovarea regenerării țesuturilor: Sanakin®-ACRS stimulează formarea de noi celule și tisulară, facilitând procesul de regenerare a țesuturilor afectate.

Aceste beneficii fac din Sanakin®-ACRS o opțiune eficientă și promițătoare pentru pacienții care doresc o reducere semnificativă a durerii si o vindecare mai rapidă și mai completă.

 

Cum se utilizează Sanakin®-ACRS pentru rezultate optime

 Pentru a obține rezultate optime în utilizarea Sanakin®-ACRS, este important să se respecte instrucțiunile și recomandările medicului specialist. Iată câteva sfaturi pentru utilizarea corectă a acestui ser autolog:

 1. Recoltarea sângelui: Este necesară recoltarea  in conditii aseptice, a unei cantitati de 10 ml de sange venos,. Aceasta se face sub supravegherea unui profesionist medical.
 2. Incubarea : Sângele recoltat este incubat la  37°C  timp de 3 ore   pentru a obține serul autolog cu concentrația crescută de citokine. Această etapă necesită echipamente speciale și cunoștințe specializate.
 3. Centrifugarea  timp de 5 minute la 4000 rpm.
 4. Aplicarea serului: Serul autolog astfel obținut este extras in conditii aseptice și este aplicat direct pe zona afectată, într-un mod adecvat și conform instrucțiunilor medicale.

Este important să se respecte instrucțiunile și recomandările medicului pentru a asigura utilizarea corectă și sigură a Sanakin®-ACRS.

 

Compararea Sanakin®-ACRS cu alte tratamente de vindecare

Există numeroase opțiuni de tratament pentru vindecare, dar ceea ce face Sanakin®-ACRS special este originea sa autologă și concentrația crescută de citokine. Acest ser autolog oferă numeroase avantaje față de alte tratamente, cum ar fi:

 1. Evitarea riscului de respingere: Deoarece Sanakin®-ACRS se obține din propriul sânge al pacientului, nu există riscul de respingere sau reacții adverse asociate cu alte tratamente.
 2. Concentrație crescută de citokine: Sanakin®-ACRS oferă o concentrație crescută de citokine, ceea ce stimulează în mod eficient procesele de vindecare și regenerare tisulară astfel incat in final produsul obținut este de 2 sau 3 ori mai performant decăt un PRP

Tariful procedurilor

În cadrul clinicilor Oxxygene, tariful unei infiltrații cu  este de 1250 RON. Pacienții pot opta pentru pachete promoționale de care pot beneficia la recepția spitalelor Oxxygene. Spre exemplu, un pachet format din 2 ședințe are un tarif de aproximativ 2500 RON. Înainte de a începe infiltrațiile propriu-zise, pacientul va trebui să programeze o consultație cu medicii specialiști din clinica noastră în acest tip de proceduri; tariful consultației inițiale este de 200 RON. Prețurile sunt orientative. Informațiile exacte despre tarifele infiltrației Sanakin®-ACRS din cadrul clinicilor Oxxygene sunt afișate la recepția unităților medicale care își desfășoară activitatea conform normelor în vigoare

Procedură
Preț
Consultatie pte infitrațiile Sanakin®-ACRS
200 RON
Ședința infiltrația Sanakin®-ACRS
1250 RON
Pachet 2 ședințe
2500 RON

Întrebări frecvente din partea pacienților

Sanakin®-ACRS este un tratament inovator care utilizează o combinație unică de substanțe active, proprii propriului organism, care stimulează regenerarea țesuturilor articulare deteriorate. Mulți pacienți au raportat ameliorări semnificative imediat după procedura de infiltrare, iar majoritatea simt efectele benefice în câteva săptămâni.

Cu toate acestea, este important de menționat că timpul necesar pentru a observa îmbunătățiri poate varia de la caz la caz. Fiecare pacient are un răspuns diferit la tratament și este afectat de gradul de deteriorare a articulației, istoricul medical și alte factori individuali.

Infiltratii cu PRP: pareri pacienti

Te așteptăm la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te așteptăm la clinica din Otopeni.

Vreau să mă programez

 Adrian Stanescu

Adrian Stanescu

Informații revizuite medical de Dr.Adrian Stanescu, medic primar gerontologie si geriatrie.

Bibliografie:

 

 •    https://www.mdbiologix.com/
 •     https://www.sanakin.com/