Perfuzii cu Vitamine

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar in specialitatea gerontologie si geriatre​


DR FLORENTINA MATEI

Dr. Florentina Matei

Medic primar gerontologie si geriatrie


Dr Doina Caraman

Dr. Doina Caraman

Medic specialist gerontologie si geriatrie

DR IRINA AMOLIOAIEI

Dr. Irina Amolioaiei

Medic specialist geriatrie si gerontologie


PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Vrei să te beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

 Perfuzii cu vitamine

Cunoscută popular drept “cocktail perfuzii cu vitamine” terapia intravenoasa cu vitamine a devenit deja o modă datorită mediatizării intense din ultimii ani, motiv pentru care de multe ori este utilizată in mod greșit, fără a fi recomandată de un specialist. Iată de ce vom detalia in continuare in ce condiții trebuie administrate, frecvența acestor perfuzii și care sunt contraindicațiile lor.

 

 Pentru ce este buna o terapie intravenoasa cu vitamine si minerale?


Necesitatea unui aport de vitamine și minerale a organismului este bine cunoscută. Fără o dozare a acestora inainte de inițierea unui terapii intravenoase aceasta este efectuata de fapt empiric și necesită o vastă experiență a medicului care coordonează această terapie pentru a fi cât mai bine adaptată stării de sănătate sau de boală a persoanei in cauză. Terapiile intravenoase (engl. iv therapies) realizate in această manieră suplimentează vitaminele din grupul vitaminelor B (B1, B6, B12) și vitamina C iar efectul este mult mai rapid decât in cazul administrării sub formă de comprimate (absorbție intestinală). Pe lângă vitamine se pot administra și micronutrienți și minerale doar cu efectuarea analizelor specifice prealabile.
Efectele perfuziilor se văd in creșterea vitalității, a rezistenței la oboseala fizică și psihică. Aceste efecte apar imediat (după 2 sau 3 sesiuni) iar prin administrarea după scheme recomandate de specialiști se mențin timp indelungat.
Efectele antiaging ale perfuziilor cu vitamine intravenoase și minerale se văd in timp și necesită asocierea celorlate terapii regenerative recomandate de specialistul antiaging in cadrul clinicilor noastre.

 

Perfuzii cu Vitamina C


Printre terapiile perfuzabile cele mai populare se află și perfuziile cu vitamina C. In funcție de doză acestea pot avea efect antioxidant sau dimpotrivă pro-oxidant. De aceea nu trebuie făcute după ureche, ci doar la recomandarea specialistilor in iv therapies.
Principalul rol al Vitaminei C este de cresterea imunității dar are roluri importante și in absorbția eficientă a fierului, imbunătățirea funcțiilor cognitive (a memoriei și a sănătății creierului in general). In doze pro-oxidante are efecte antitumorale

Perfuzii cu Vitamina B1 si B6


La fel de populare sunt și perfuziile cu vitamina B1 și B6.
Vitamina B1 – tiamina, vitamina cu rol in transmiterea influxului nervos și sinteza acetilcolinei, deci in menținerea proceselor cognitive – memoria și gândirea complexă. Este utilă și in tratarea migrenelor și a nevralgiilor.
Vitamina B6 – piridoxina, transformă alimentele in energie, tratează neuropatiile și contribuie la sinteza de neurotransmițători cum ar fi serotonina și dopamina cu roluri in depresie și respectiv in boala Parkinson și parkinsonism.
Introducerea de vitamina B1 și B6 in perfuzie protejează sănătatea celulelor in general și a neuronilor in special, dar și a sistemului cardiovascular.

 

Perfuzii cu Calciu si Vitamine

De multe ori pacienții sună și solicită perfuzii cu calciu și vitamine. Este tot rezultatul mediatizării excesive a terapiilor perfuzabile. Trebuie spus că administrarea calciului se poate face la fel de bine și pe cale orală, administrarea lui intravenoasă este necesară doar in cazurile de hipocalcemie severă (spasmofilie). In rest poate fi administrat foarte bine oral sau intramuscular sub forma gluconatului de calciu. Deci putem asocia unor tratamente intravenoase cu vitamine și calciu administrat intramuscular sau oral.

 

Cocktail de vitamine perfuzabile / injectabile

Sub termenul de cocktail de vitamine prin perfuzii sunt cunoscute in genera orice terapie iv. De aceea este foarte important să vă adresați specialiștilor pentru a vedea, in urma unui consult pentru a vedea ce multivitamine perfuzabile sunt necesare pentru dumneavoastră.
Cu siguranță un complex de vitamine perfuzabil este util oricărei persoane la un moment dat, dar doar la recomandarea unui medic.
Ni se cere de multe ori telefonic chiar sub denumirea aceasta cocktail vitamine perfuzie preț ca și cum ar fi unul singur și de aceea noi recomandăm ca pacientul să vină la noi și medicul specialist să recomande, dacă este cazul, un cocktail de vitamine injectabile.

 

Perfuzii cu glucoza si vitamine


De cele mai multe ori se solicită o perfuzie cu glucoză și vitamine in stările de debilitare postboală infecțioasă sau in cadrul unor boli cronice. Doar medicul specialist poate să vă recomande ce vitamine se pot adăuga la această perfuzie cu glucoză, sși dacă nu cumva este necesară chiar tamponarea cu insulină in cazul in care aveti diabet zaharat.

 

La ce e buna glucoza perfuzabila?


De multe ori suntem intrebati la telefon la ce e buna glucoza perfuzabila sau cat costa o perfuzie cu glucoza?
Glucoza este principala sursă de energie a ornaismului, este un monoaharid care are un rol pozitiv in organism daca nu este in exces. Uneori in stări de denutritie se administrează chiar și o perfuzie simpla cu glucoza 5 %, iar dacă este o hipovolemie se poate administra si o solutie de glucoza 10%.

 

 

 

 Perfuzii cu vitamine pret / sedinta si pachete   

Denumire serviciu
Preț
Perfuzie Glutation
140 Lei
Perfuzie Vitamina C
140 Lei
Perfuzie Aminoacizi Esențiali
250 Lei
Perfuzie Cocktail Vitamine
290 Lei
Perfuzie acid alfa-lipoic
140 Lei
Perfuzie Cerebrolysin
140 Lei
Terapia Gerovital (2 teste + 10 injecții)
550 Lei
Ședință Protein Energy – 1 perfuzie aminoacizi + 1 perfuzie multivitamine
550 Lei
Perfuzie Coenzyme
160 Lei
Perfuzie Arginină
150 Lei

Te asteptam la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te asteptam la clinica din Otopeni

Vreau sa ma programez

Adrian Stănescu

Adrian Stănescu

Informații revizuite medical de Dr. Adrian Stanescu, medic primar în specialitatea gerontologie si geriatrie la Clinica Oxxygene.