Perfuzii cu Vitamine

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar gerontologie și geriatrie


DR FLORENTINA MATEI

Dr. Florentina Matei

Medic primar gerontologie și geriatrie


Dr Doina Caraman

Dr. Doina Caraman

Medic specialist gerontologie și geriatrie

DR IRINA AMOLIOAIEI

Dr. Irina Amolioaiei

Medic specialist gerontologie și geriatrie


PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Vrei să te beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Cred că sănătatea naturală, radiantă și robustă este dreptul nostru de naștere. 

Desigur, o alimentație bună este esențială pentru aceasta, dar în lumea de astăzi toxică, epuizată și plină de stres, este greu să obțineți suficient sprijin doar din alimente. Suplimentarea cu terapii perfuzabile este o soluție evidentă, care reușește să își respecte promisiunea.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți starea de sănătate și să vă revitalizați organismul, perfuziile cu vitamine și minerale injectabile pot fi o opțiune eficientă. Aceste cocktail-uri pot conține vitamine precum C, B1 și B6, calciu, glucoză și alte substanțe benefice pentru organism. Clinica Oxxygene oferă astfel de tratamente, iar acum veți afla mai multe despre beneficiile acestora.

Terapia intravenoasă cu vitamine și minerale este un tratament care implică administrarea nutrienților esențiali direct în fluxul sanguin printr-o perfuzie. Această terapie devine din ce în ce mai populară ca o modalitate de a crește sănătatea generală și bunăstarea.

 Perfuzii cu vitamine

Cunoscută popular drept “cocktail perfuzii cu vitamine” terapia intravenoasa cu vitamine a devenit deja o modă datorită mediatizării intense din ultimii ani, motiv pentru care de multe ori este utilizată in mod greșit, fără a fi recomandată de un specialist. Iată de ce vom detalia in continuare in ce condiții trebuie administrate, frecvența acestor perfuzii și care sunt contraindicațiile lor.

 

 Pentru ce este buna o terapie intravenoasa cu vitamine si minerale?

Terapia intravenoasă cu vitamine și minerale este un tratament care implică administrarea nutrienților esențiali direct în fluxul sanguin printr-o perfuzie. Acest lucru permite o absorbție mai rapidă și mai eficientă a nutrienților în comparație cu suplimentele orale. Tratamentul include de obicei o combinație de vitamine si minerale adaptate nevoilor specifice ale individului. Poate fi folosit pentru a crește sănătatea generală și bunăstarea, pentru a îmbunătăți performanțele fizice, pentru a susține funcția imunitară și chiar pentru a ajuta la tratarea anumitor afecțiuni medicale. 

Întărirea sistemului imunitar!

Terapia intravenoasă cu vitamine și minerale poate fi o modalitate excelentă de a vă stimula sistemul imunitar. Tratamentul poate oferi organismului dumneavoastră nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a lupta împotriva infecțiilor și a bolilor. Vitamina C, de exemplu, este un antioxidant puternic care poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și poate proteja împotriva daunelor radicalilor liberi. Alți nutrienți utilizați în mod obișnuit în terapia intravenoasă, cum ar fi zincul și seleniul, pot susține, de asemenea, funcția imunitară și pot ajuta la prevenirea bolilor. Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a vă întări sistemul imunitar, luați în considerare să încercați terapia intravenoasă cu vitamine și minerale. 

Îmbunătățeste nivelul de energie!

Terapia intravenoasă cu vitamine și minerale vă poate ajuta, de asemenea, să vă îmbunătățiți nivelul de energie. Oferind organismului dumneavoastră nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa corect, terapia intravenoasă poate ajuta la combaterea oboselii și la creșterea energiei generale. Vitaminele B, în special, sunt cunoscute pentru proprietățile lor de stimulare a energiei și sunt de obicei incluse în tratamentele de terapie perfuzabile. Dacă vă simțiți obosit și epuizat, terapia intravenoasă poate fi o opțiune excelentă pentru a vă ajuta să vă simțiți mai energici și revitalizați. 

Îmbunătățeste sănătatea pielii.

Terapia intravenoasă cu vitamine și minerale poate imbunătăți și sănătatea pielii. Tratamentul poate oferi organismului dumneavoastră nutrienții necesari pentru a promova o piele sănătoasă, inclusiv vitaminele A, C și E, precum și zinc și seleniu. Acești nutrienți pot ajuta la reducerea inflamației, la îmbunătățirea elasticității pielii și la promovarea producției de colagen, ceea ce duce la un ten mai tânăr și mai luminos. Dacă doriți să vă îmbunătățiți sănătatea pielii, luați în considerare adăugarea terapiei IV la rutina de îngrijire a pielii. 

Reduce riscul de boli cronice!

Terapia intravenoasă cu vitamine și minerale poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de boli cronice. Oferind organismului dumneavoastră nutrienți esențiali, tratamentul vă poate întări sistemul imunitar și vă poate îmbunătăți sănătatea generală. Acest lucru poate ajuta la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și cancerul. În plus, terapia intravenoasă poate ajuta la gestionarea afecțiunilor cronice prin furnizarea de nutrienți țintiți pentru a susține anumite funcții ale corpului. Consultați-vă cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a vedea dacă terapia IV este potrivită pentru dvs. 

Ce este terapia intravenoasă cu vitamine și minerale?

Necesitatea unui aport de vitamine și minerale a organismului este bine cunoscută. Fără o dozare a acestora inainte de inițierea unui terapii intravenoase aceasta este efectuata de fapt empiric și necesită o vastă experiență a medicului care coordonează această terapie pentru a fi cât mai bine adaptată stării de sănătate sau de boală a persoanei in cauză. Terapiile intravenoase (engl. iv therapies) realizate in această manieră suplimentează vitaminele din grupul vitaminelor B (B1, B6, B12) și vitamina C iar efectul este mult mai rapid decât in cazul administrării sub formă de comprimate (absorbție intestinală posibil redusă). Pe lângă vitamine se pot administra și micronutrienți și minerale doar cu efectuarea analizelor specifice prealabile.
Efectele perfuziilor se văd in creșterea vitalității, a rezistenței la oboseala fizică și psihică. Aceste efecte apar imediat (după 2 sau 3 sesiuni) iar prin administrarea după scheme recomandate de specialiști se mențin timp indelungat.
Efectele antiaging ale perfuziilor cu vitamine intravenoase și minerale se văd in timp și necesită asocierea celorlate terapii regenerative recomandate de specialistul antiaging in cadrul clinicilor noastre.

 

Perfuzii cu Vitamina C

Printre terapiile perfuzabile cele mai populare se află și perfuziile cu vitamina C. In funcție de doză acestea pot avea efect antioxidant sau dimpotrivă pro-oxidant. De aceea nu trebuie făcute empiric, ci doar la recomandarea specialistilor in iv therapies.
Principalul rol al Vitaminei C este de cresterea imunității dar are roluri importante și in absorbția eficientă a fierului, imbunătățirea funcțiilor cognitive (a memoriei și a sănătății creierului in general), scăderea inflamației, etc. In doze pro-oxidante are efecte antitumorale.

Perfuzii cu Vitamina B1 si B6

La fel de populare sunt și perfuziile cu vitamina B1 și B6.
Vitamina B1 – tiamina, vitamina cu rol in transmiterea influxului nervos și sinteza acetilcolinei, deci in menținerea proceselor cognitive – memoria și gândirea complexă. Este utilă și in tratarea migrenelor și a nevralgiilor.
Vitamina B6 – piridoxina, transformă alimentele in energie, tratează neuropatiile și contribuie la sinteza de neurotransmițători cum ar fi serotonina și dopamina cu roluri in depresie și respectiv in boala Parkinson și parkinsonism.
Introducerea de vitamina B1 și B6 in perfuzie protejează sănătatea celulelor in general și a neuronilor in special, dar și a sistemului cardiovascular.

Perfuzii cu Calciu si Vitamine

De multe ori pacienții sună și solicită perfuzii cu calciu și vitamine. Este tot rezultatul mediatizării excesive a terapiilor perfuzabile. Trebuie spus că administrarea calciului se poate face la fel de bine și pe cale orală, administrarea lui intravenoasă este necesară doar in cazurile de hipocalcemie severă (spasmofilie). In rest poate fi administrat foarte bine oral sau intramuscular sub forma gluconatului de calciu. Deci putem asocia unor tratamente intravenoase cu vitamine și calciu administrat intramuscular sau oral.

Cocktail de vitamine perfuzabile / injectabile

Sub termenul de cocktail de vitamine prin perfuzii sunt cunoscute in general orice terapie iv. De aceea este foarte important să vă adresați specialiștilor pentru a vedea, in urma unui consult pentru a vedea ce multivitamine perfuzabile sunt necesare pentru dumneavoastră.
Cu siguranță un complex de vitamine perfuzabil este util oricărei persoane la un moment dat, dar doar la recomandarea unui medic.
Ni se cere de multe ori telefonic chiar sub denumirea aceasta cocktail vitamine perfuzie preț ca și cum ar fi unul singur și de aceea noi recomandăm ca pacientul să vină la noi și medicul specialist să recomande, dacă este cazul, un cocktail de vitamine injectabile.

Perfuzii cu glucoza si vitamine

De cele mai multe ori se solicită o perfuzie cu glucoză și vitamine in stările de debilitare postboală infecțioasă sau in cadrul unor boli cronice. Doar medicul specialist poate să vă recomande ce vitamine se pot adăuga la această perfuzie cu glucoză și dacă nu cumva este necesară chiar tamponarea cu insulină in cazul in care aveti diabet zaharat.

La ce e buna glucoza perfuzabila?

De multe ori suntem intrebati la telefon la ce e buna glucoza perfuzabila sau cat costa o perfuzie cu glucoza?
Glucoza este principala sursă de energie a organismului, este un monozaharid care are un rol pozitiv in organism daca nu este in exces. Uneori in stări de denutritie se administrează chiar și o perfuzie simpla cu glucoza 5 %, iar dacă este o hipovolemie se poate administra si o solutie de glucoza 10%.

 Perfuzii cu vitamine pret / sedinta si pachete   

Denumire serviciu
Preț
Perfuzie Glutation
180 Lei
Perfuzie Vitamina C 1,5g
180 Lei
Perfuzie Aminoacizi Esențiali
300 Lei
Perfuzie Cocktail Vitamine
330 Lei
Perfuzie acid alfa-lipoic
180 Lei
Perfuzie Cerebrolysin
150 Lei
Terapia Gerovital (2 teste + 10 injecții)
550 Lei
Ședință Protein Energy – 1 perfuzie aminoacizi + 1 perfuzie multivitamine
590 Lei
Perfuzie Coenzyme
180 Lei
Perfuzie Arginină
190 Lei

Te așteptăm la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te așteptăm la clinica din Otopeni.

Vreau să mă programez

 Adrian Stanescu

Adrian Stanescu

Informații revizuite medical de Dr.Adrian Stanescu, medic primar gerontologie si geriatrie.