Terapie Neurofeedback

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar in specialitatea gerontologie si geriatre​


PHOTO-2023-02-14-20-46-35 (3)

Dr. Calin Constantinescu

Medic specialist Medicina fizica si de reabilitare

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!

Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi? Nu-i nimic, lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consutlantii nostrii te va ghida spre ce ai nevoie.

Îmbunătățește-ți funcționarea cerebrală și transformă-ți viața cu cea mai avansată terapie neurofeedback de la Clinica Oxxygene! 

Te-ai gândit vreodată că tu poți fii în întregime stăpânul minții tale cu ajutorul unei terapii revoluționare?  Terapia neurofeedback efectuată la Clinica Oxxygene este o metodă revoluționară, non-invazivă, care îți permite să-ți îmbunătățești funcționarea cerebrală și să-ți recâștigi echilibrul emoțional.

 

 Ce este si cum functioneaza terapia prin neurofeedback?

Având în vedere că este o tehnică relativ nouă în România despre care nu s-a vorbit foarte mult, probabil te întrebi ”ce este neurofeedback-ul?” și ”cum mă poate ajuta”?. În cele ce urmează vom clarifica aceste idei. 

 

Ce este neurofeedback-ul?

Neurofeedback-ul este o tehnică inovatoare, o terapie complementară noninvazivă de îmbunătățire a proceselor de autoreglare a creierului, oferind o fereastră fascinantă în lumea interconexiunii dintre creier și comportament. 

Neurofeedback-ul poate influența activitatea cerebrală și poate fi utilizat pentru a îmbunătăți funcțiile cognitive și emoționale. 

Acest instrument oferă oportunități uimitoare de autoreglare a creierului, deschizând drumul către o mai bună înțelegere și gestionare a stresului, anxietății, precum și a altor aspecte legate de sănătatea mintală

Acum te poți bucura și tu de beneficiile neurofeedback-ului în București la Clinica Oxxygene!

Cum functioneaza terapia prin neurofeedback?

 • Terapeutul aplica electrozi la nivelul scalpului pentru a înregistra activitatea undelor cerebrale.
 • Semnalul este procesat de sistemul de neurofeedback si sunt extrase informații despre anumite frecvente ale creierului. Unele frecvente ale undelor cerebrale dorim sa le promovam, altele dorim să le diminuam.
 • Aratam fluxul activitatii cerebrale persoanei sub forma unor succesiuni de imagini/jocuri video/filme. În cele din urma, activitatea creierului este antrenata pentru atingerea performantelor dorite.

 

Cum funcționează terapia prin neurofeedback?

Cercetări recente au arătat că, atunci când i se oferă suportul adecvat, creierul are capacitatea de a se schimba și de a se adapta, o proprietate cunoscută sub numele de neuroplasticitate. Neurofeedback-ul poate încuraja și accelera acestă capacitate, ghidându-te în explorarea propriilor modele cerebrale și dezvoltarea abilităților de autoreglare.

Terapia cu neurofeedback încearcă să te ajute să-ți controlezi undele cerebrale în mod conștient. Cu ajutorul electroencefalogramei (EEG) se măsoară undele cerebrale specifice, în funcție de problema ta și apoi ți se oferă aproape imediat feedback, de obicei prin indicii vizuale sau audio.

Este important să apelezi la persoane specializate, înainte de începerea terapiei neurofeedback ți se va face un consult amănunțit de către medicul specialist in neurofeedback și vei completa mai multe chestionare. La clinica Oxxygene, beneficiezi de toată atenția echipei medicale, ți se vor face analize medicale pentru a se vedea dacă există vreun deficit de minerale sau vitamine și ești ghidat pe parcursul întregului proces de persoane cu experiență!

O ședință tipică la clinica de neurofeedback urmează acești pași de bază:

 

Pasul 1  Stabilirea obiectivelor pentru tratament.

Obiectivele se bazează pe starea pacientului și pe tipul de sistem de neurofeedback. De exemplu, scopul tratamentului pentru anxietate poate fi reglarea activității rapide a undelor cerebrale, astfel încât să te simți mai calm și mai relaxat după o ședință.

Pasul 2  TEST CPT INITIAL: măsoară schimbările diferitelor arii de perfomanță și validează schimbările raportate subiectiv.

Pasul 3  Măsurarea activității undelor cerebrale. 

Ți se vor plasa electrozi pe scalp pentru măsurarea în timp real a undelor cerebrale cu ajutorul electroencefalogramei (EEG). Acești senzori detectează semnalele electrice produse de creier și le transmit unui computer. 

 • Selectarea și confirmarea pozițiilor corecte de inceput
 • Scanarea gamei de frecvente pentru un efect clinic cat mai bun
 • Găsirea frecvenței optime de antrenament care ia de obicei cateva sesiunii.

Nu sunt implicate ace sau medicamente. După configurare, poți să vizionezi un film, să te joci un joc video sau să asculți muzică pe măsură ce începe antrenamentul de neurofeedback.

Pasul 4   Antrenarea creierului  și monitorizarea simptomelor

Pe parcursul activității, vei primi indicii cu privire la modul în care funcționează creierul tău. Scopul este să rămâi în ton cu reacțiile tale, astfel încât să-ți poți îndrepta creierul către starea dorită. Neurofeedback-ul promoveaza calmarea si stabilizarea prin reglarea nivelului de stimulare si de excitabilitate.

Pasul 5  Repetarea antrenamentul. 

EEG continuă să-ți monitorizeze undele cerebrale și să-ți imbunatateasca functiile cognitive si emotionale prin intermediul neurofeedback-ului. Această buclă de antrenament oferă creierului mii de oportunități de a se autocorecta și de a isi dezvolta abilitatile de autoreglare.

Sunt necesare minim 20 de sesiuni la clinica de neurofeedback, 2-3 pe săptămână pentru a obține rezultate de durată.

Antrenarea creierului cu feedback pozitiv se bazează pe principiile teoriei învățării prin condiționarea operantă și este similar cu modul în care sunt dresate animalele, răsplătindu-le atunci când execută ce le-am cerut. Așadar, creierul nostru, la fel ca și cel al animalelor, caută în mod constant recompense.

 

Antrenează-ți creierul cu neurofeedback și descoperă un TU vindecat, un TU mai bun, un Tu mai performant!

 

Ce afectiuni pot fi tratate prin neurofeedback?

Terapia neurofeedback a fost utilizată pe scară largă în tratamentul multor boli și tulburări, printre acestea se numără:

 • Depresia
 • Anxietatea
 • ADHD
 • Tulburări din spectru autist
 • Dependența de substanțe psihoactive
 • Tulburări de somn
 • Dureri cronice
 • Tulburări de învățare, dislexie și discalculie
 • Tulburări memorie 
 • Epilepsie
 • AVC (accidente vasculare cerebrale)
 • Boala Parkinson
 • Tinitus
 • Leziuni cerebrale
 • Tulburare obsesiv-compulsivă (TOC)
 • Tulburare posttraumatica de stres (PTSD)
 • Fobii

În plus, poate ajuta la îmbunătățirea performanței sportivilor, artiștilor și chirurgilor.

Cand este recomandata terapia prin neurofeedback?

Terapia prin neurofeedback este pentru tine dacă: 

 • Alte tratamente nu au fost eficiente –  Poate fi o opțiune bună dacă ai încercat alte tratamente, cum ar fi medicamentele sau terapia, dar nu ai observat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor.
 • Vrei să eviți medicamentele – Antrenamentul cu neurofeedback este o opțiune de antrenament non-invazivă și fără medicamente. De aceea se recomandă dacă alegi să eviți medicamentele sau nu poți tolera efectele secundare ale acestora. 
 • Îți dorești efecte de lungă durată – S-a demonstrat că terapia neurofeedback are efecte îndelungate, chiar și după terminarea tratamentului. Acest lucru poate fi benefic atunci când cauți o soluție pe termen lung la simptomele tale.
 • Vrei să-ți îmbunătățești funcția cognitivă-Antrenamentul prin neurofeedback îmbunătățește atenția, memoria și viteza de procesare, fiind benefic dacă te confrunți cu deficite cognitive, ADHD, leziuni cerebrale traumatice sau dacă dorești să excelezi în anumite domenii.

Vino la clinica Oxxygene, discută problemele tale cu specialiștii noștri și bucură-te de terapia neurofeedback la preț avantajos!

 Beneficiile terapiei cu neurofeedback

Accentul antrenamentului  cu neurofeedback este pe sistemul nervos central și funcționează pentru a îmbunătăți reglarea neurologică. 

Neurofeedback-ul este o practică inovatoare cu dovezi clinice ample ale eficacității sale și un viitor promițător în domeniul medical. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale acestei terapii: 

✅Îți reglează activitatea creierului și o ghidează către modele optime de funcționare.

✅Îți poate ajuta creierul să învețe să se calmeze singur, utilizând strategii de adaptare pe care le ai deja sau prin dezvoltarea altora noi.

✅Îți poate îmbunătăți funcția executivă.

✅Îți poate ajuta în mod specific anumite zone ale creierului pentru a-ți fi mai ușor să te concentrezi și, astfel, să îți îmbunătățești performanța la școală sau la locul de muncă.

✅Îți oferă stabilitate emoțională prin schimbarea tiparelor creierului, astfel nu vei mai rămâne blocat pe gânduri negative și vei avea o dispoziție mai bună. 

✅O poți folosi ca terapie complementară, împreună cu medicamente, psihoterapie și terapie fizică.

✅Este non-invazivă și sigură.

Te poate ajuta să-ți regăsești speranța că vei fi din nou ”tu însuți”.

 

Alege chiar acum să devii cea mai bună versiune a ta tratând diferite afecțiuni sau îmbunătățindu-ți performanțele cognitive! 

Rezultatele obtinute prin utilizarea terapiei neurofeedback

Efectele terapiei neurofeedback pot varia în funcție de persoană, de scopul acesteia, iar la unele persoane rezultatele se văd mai repede, la unele este nevoie de mai multe ședințe de tratament.

Printre rezultatele obținute prin utilizarea terapiei neurofeedback se numără:

 • Un somn mai bun
 • Scăderea stresului și anxietății
 • Mecanisme bune de adaptare în situațiile de zi cu zi
 • Îmbunătățirea stării de spirit
 • Scăderea hipervigilenței
 • Mai puține schimbări de dispoziție
 • Îmbunătățirea performanțelor academice
 • Îmbunătățirea atenției și concentrării
 • Reducerea sensibilității la durere.

Clinica Oxxygene oferă terapie neurofeedback în București și Otopeni, iar pacienții care ne trec pragul sunt încântați de rezultatele pe care le-au obținut în urma ședințelor cu specialiștii noștri.

Procedură
Preț
Consultatie neurofeeback- medic specialist
200 RON
Ședința neurofeeback
200 RON
Pachet 10 ședințe neurofeedback
1800 RON

Întrebări frecvente din partea pacienților

Nu, TMS și neurofeedback-ul sunt ambele tehnici care vizează modularea activității cerebrale, dar se diferențiază în abordare. TMS utilizează câmpuri magnetice pentru a stimula direct anumite regiuni cerebrale, având aplicații în tratarea depresiei și a altor tulburări. 

Pe de altă parte, neurofeedback-ul permite indivizilor să-și monitorizeze și să-și regleze activitatea cerebrală, fiind mai orientat spre autoreglare. Interconexiunea dintre cele două tehnici poate consta în folosirea neurofeedback-ului pentru a  augmenta ședințele de TMS, optimizând astfel stimularea cerebrală conform nevoilor individuale. 

Această combinație  poate oferi o abordare personalizată și eficientă în tratarea anumitor tulburări psihice.

În general, antrenamentul  cu neurofeedback este considerat sigur și este asociat cu un risc minim, dar, ca și în cazul multor alte terapii, poate avea unele efecte secundare. Aceste efecte variază de la o persoană la alta și depind de diferiți factori, inclusiv de specificul sesiunilor de neurofeedback și de reacția individuală a fiecărui pacient. Printre efectele adverse raportate se numără: somnolența, durerile de cap, neliniște, schimbările temporare ale dispoziției, dificultățile temporare de concentrare.

Prețul neurofeedback-ului poate fi influențat de mai mulți factori, cum ar fi: zona geografică, experiența și calificarea specialistului, durata tratamentului, numărul de ședințe, complexitatea tratamentului, echipamentele utilizate. În  clinicile Oxxygene prețul pentru o sesiune individuală este de  200 de lei, fiind efectuată sub coordonarea unui personal specializat,  atestat in neurofeedback.

O sesiune tipică de neurofeedback poate dura între 30 și 60 de minute, în funcție de protocoalele clinicii și nevoile individuale ale pacientului.

 

Terapia neurofeedback poate fi eficientă pentru copii, ajutându-i în special pe cei cu ADHD, tulburări de spectru autist, probleme de somn sau dificultăți de învățare. Vârsta la care poate începe terapia variază, dar în general, copiii de peste 5-6 ani pot participa la sesiuni de neurofeedback. Este important ca specialistul să aibă experiență în lucrul cu copiii și să adapteze sesiunile la nivelul de dezvoltare și la capacitatea de concentrare a copilului. Colaborarea și comunicarea cu părinții sunt esențiale pentru a stabili obiectivele terapiei și pentru a monitoriza progresul.

 Cine suntem noi?

De-a lungul  peste 15 ani de practică medicală, experiența vastă acumulată ne-a motivat să avansăm și să ne dedicăm furnizării unor servicii medicale de excepție. 

Conceptul Oxxygene reprezintă mai mult decât un centru de sănătate; este un concept al vieții, al prieteniei și al bunăstării, promovând o calitate superioară a vieții pentru fiecare dintre pacienții noștri.

La clinicaile Oxxygene găsești echipa medicală de care ai nevoie pentru ca tu și cei dragi să fiți în siguranță!  Abordăm holistic fiecare pacient și nevoile lui, iar empatia și profesionalismul sunt aspectele care ne ghidează pentru a-ți oferi o viață mai bună! 

 

Apelează doar la profesioniști și medici specilizați atunci când vine vorba despre sănătatea și siguranța ta sau a celor pe care îi iubești! 

 

Informatii despre certificarile doctorului

În cadrul Clinicii Oxxygene terapia neurofeedback se face de către medic cu specializare, astfel că tu sau cei dragi ai tăi veți fi 100% în siguranță din punct de vedere medical. 

Păreri pacienți -clinica Oxxygene

Niciodată nu este prea târziu să investești în sănătatea ta!

 Programează-te acum la un consult neurofeedback la clinica Oxxygene și vezi dacă terapia neurofeedback este opțiunea potrivită pentru tine! 

Echipa noastră îți stă la dispoziție pentru orice întrebare și te va ghida în drumul tău către schimbare!

Te așteptăm la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te așteptăm la clinica din Otopeni.

Vreau să mă programez

 Adrian Stanescu

Adrian Stanescu

Informații revizuite medical de Dr.Adrian Stanescu, medic primar gerontologie si geriatrie.

Bibliografie:

 • https://neurofeedback-romania.ro/