Investigații antiaging

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar gerontologie și geriatrie


DR FLORENTINA MATEI

Dr. Florentina Matei

Medic primar gerontologie și geriatrie


Dr Doina Caraman

Dr. Doina Caraman

Medic specialist gerontologie și geriatrie

DR IRINA AMOLIOAIEI

Dr. Irina Amolioaiei

Medic specialist gerontologie și geriatrie


PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!

Vrei să beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Nu există două persoane cu același ADN. Fiecare dintre noi are un profil diferit de sănătate, stil de viață, ambiție și motivație în ceea ce privește gestionarea vieții sale. 

Fiecare evaluare a sănătății și strategia ulterioară de la Antiaging Revival by Oxxygene sunt concepute în mod unic pentru tine.

Pe lângă profilurile complete de sânge, urină și analize ADN, există analize și teste specifice care acoperă cancerul, bolile de inimă, biomul intestinal, inflamația și stresul.

În urma consultului, anamnezei și examenului clinic, medicul stabilește o serie de analize generale și specifice fiecăruia.

Dacă se consideră necesar:

Mai jos îți oferim mai multe informații despre:

O mulțime de oameni cred că au alergii alimentare. Cu toate acestea, în anumite cazuri, este vorba despre o intoleranță alimentară mai degrabă, decât despre o alergie. Care este diferența dintre cele două?

Să explicăm mai întâi o alergie alimentară.

Aceasta este o reacție imediată și severă la alimente. Simptomele pot include adesea o curgere a nasului, umflături, erupții cutanate și dificultăți de respirație. Unii oameni pot experimenta un șoc anafilactic care le pune viața în pericol.

Pe de altă parte, o intoleranță nu este de obicei instantanee; în schimb, este o reacție întârziată, care durează adesea câteva ore pentru a se manifesta, dar poate dura chiar și câteva zile sau o săptămână dupa ce se consumă alimentul.

Numeroase studii au arătat că 40% din populație are intoleranțe alimentare, în timp ce doar aproximativ 3% din populație suferă de alergii alimentare.

De obicei, atunci când o persoană are intoleranță la un tip de mâncare, aceasta se datorează unei stări intestinale subiacente sau unei stări de sănătate slabe a intestinului. Căptușeala intestinului are o grosime de doar câteva celule și poate fi deteriorată cu ușurință, ceea ce creează eroziune, care va crește permeabilitatea. Particulele alimentare care au fost parțial digerate sunt apoi capabile să treacă prin barieră, în sânge. Ele sunt apoi recunoscute ca invadatori străini în sistemul imunitar. Acest proces poate fi principala cauză a răspunsurilor autoimune și a inflamației cronice, în orice țesut sau organ.

Pentru a determina orice alergeni cheie, se va efectua un test de intoleranță alimentară. Acest lucru este important pentru reducerea inflamației și pentru a vă asigura că atât corpului, cât și mucoasei intestinale, li se poate oferi șansa de a se vindeca.

Cu toate acestea, este esențial să înțelegem cum a fost deteriorată mucoasa intestinală, pentru început. Acest lucru se poate datora infecțiilor virale, infecțiilor bacteriene, antibioticelor, excesului de alcool, stresului, alimentației slabe sau altui motiv. Te vom ajuta să afli cauza, astfel încât să nu mai experimentezi simptomele incomode.

Este posibil ca o persoană să fie intolerantă la o serie de alimente diferite. Unele dintre simptomele care pot fi experimentate sunt următoarele:

 • Eruptii cutanate, eczeme și alte afecțiuni ale pielii;
 • Dureri de cap și migrene;
 • Retenție de fluide;
 • Sindromul intestinului iritabil (IBS);
 • Rinită și sinuzită;
 • Astm;
 • Ceață cerebrală și oboseală;
 • Constipație și balonare.

Testul de screening este pentru 176 de antigene alimentare (albuș de ou, banană, cafea, carne de vită, cartof, iaurt, orez, somon, spanac, varză albă etc.) și este util în ghidarea pacientului către o dietă de rotație de 8-10 săptămâni. Pacientul va putea evita astfel consumul alimentelor pe care nu le tolerează și le va înlocui cu alimente tolerate.

Arteriograful determină vârsta reală a vaselor de sânge, viteza de propagare a undei de puls care ajută la determinarea gradului de rigidizare al arterelor, valorile tensiunii arteriale, scorul de risc cardiovascular global.

Procedura este non-invazivă, iar în urma evaluării parametrilor rezultați, medicul specialist va spune vârsta reală a vaselor și ce măsuri trebuie să iei pentru a reduce riscul cardiovascular.

Starea vaselor de sânge, prezența sau gradul de arterioscleroză sunt informații foarte importante pe care medicul trebuie să le cunoască pentru a alege terapia potrivită și pentru a evalua riscul de boli cardiovasculare grave la un pacient, uneori chiar înainte de apariția simptomelor cardiace.

Structura arterelor se modifică odată cu înaintarea în vârstă, implicând atât factori interni, cât şi externi. Rigiditatea vasculară apare înaintea aterosclerozei şi poate fi privită ca unul dintre factorii majori de risc cardiovascular; este caracterizată prin indicele de augmentare (Aix), viteza de propagare a undei de puls în aortă (PWVao), presiunea sistolică centrală la emergenţa aortei (SBPao), fiecare dintre aceşti parametri reprezentând predictori independenţi ai morbidităţii şi mortalităţii cardiovasculare. Cu cât viteza este mai mare, cu atât vasul este mai rigid.

Testul este nedureros și inofensiv, deoarece constă ȋn măsurători ale tensiunii arteriale în decubit dorsal și ale curbei undei pulsului, care durează doar câteva minute. La finalizarea studiului, vom furniza o constatare și o arteriogramă a rezultatelor măsurătorii, în care evaluăm funcția endotelială (stres vascular general, AIx) și vârsta reală a vaselor de sânge.

Sfaturi pentru pacienți:

 • Nu faceți efort fizic cu o oră înainte de evaluare;
 • Nu fumați, nu mancați, nu consumați băuturi alcoolice sau cu cofeină (cafea, cola, pepsi) cu cel puțin 3 ore înainte de evaluare;
 • Vă recomandăm să vă odihniți cel puțin 10 minute, într-o cameră liniștită și cu temperatura normală;
 • Pentru măsuratori repetate, se recomandă efectuarea în același timp al zilei si în aceeași poziție (culcat);
 • Nu se efectuează evaluarea în caz de aritmii sau hipotensiune;
 • Veți fi întrebat de medicația curentă și date antropometrice actuale (înălțime, greutate).

 

Ȋn cadrul programului Antiaging Revival by Oxxygene, oferim pachete de testare a markerilor tumorali, atât pentru femei, cât și pentru bărbați:

 • Pachet testare sân și ovar (CA15.3, CEA, HE4, ROMA-index, CA72-4, CA125);
 • Pachet testare prostată (PSA, Free PSA);
 • Pachet testare pancreas și tub digestiv (CEA, CA 125, CA19.9);
 • Pachet testare colon (CEA, CA19-9, CA72-4, M2PK, Hemoglobin/Hb-Haptoglobin-complex, Septin9);
 • Pachet markeri tumorali pentru femei (sân, ovar, pancreas, tub digestiv);
 • Pachet markeri tumorali pentru bărbați (prostată, pancreas, tub digestiv).

Un marker tumoral este o substanță produsă de organism, ca răspuns la agresiunea unei tumori. Unii markeri tumorali (antigene asociate cancerului) sunt prezenți în mod obișnuit în unele celule, dar la nivel scăzut, sub limita de detecție în sânge. Un marker poate fi crescut în sânge în cadrul unei inflamații acute, cronice sau în cadrul unei tumori benigne sau maligne, iar creșterile foarte mari se pot datora unui cancer metastatic.

Cum și pentru ce sunt utilizați markerii tumorali?

În screening (depistarea precoce): deoarece markerii tumorali nu sunt suficient de sensibili sau suficient de specifici, ei nu sunt foarte utili pentru screening, la populația generală. Puțini dintre ei pot fi totuși utilizați ca screening la persoane cu risc crescut de a dezvolta un tip de cancer în baza unui istoric familial puternic sau a unor factori specifici de risc pentru un tip particular de cancer;

Precizarea diagnosticului: la o persoană care are simptome specifice unui cancer, ei pot ajuta alături de alte metode specifice de diagnostic la detecția cancerului și la diferențierea de alte afecțiuni cu simptome similare;

Monitorizarea răspunsului la tratamentul specific: pentru anumite cancere (de exemplu cancerele mamare, testiculare, de colon și rect, ovar, pancreas), monitorizarea seriată și repetată a markerilor corespunzători permite aprecierea eficacității tratamentului, în special în stadiile avansate de boală (dacă markerul seric scade înseamnă că tratamentul este eficace; dimpotrivă, dacă markerul seric rămâne crescut, este necesară modificarea schemei terapeutice);

Detecția recidivei bolii (a recurenței): una dintre cele mai importante utilizări ale markerilor tumorali, alături de monitorizarea răspunsului la tratament este detecția (precoce) a recidivei.

Disbioza este un termen care descrie, pe larg, un amestec microbian nefiziologic la nivelul colonului, care se asociază cu tulburări imunologice, nutriționale și metabolice. Microbiota colonului reprezintă totalitatea bacteriilor ce se găsesc în intestin și care au o relație simbiotică cu organismul nostru.

Ea joacă un rol esențial în sănătatea organismului, prin participarea la realizarea unor funcții importante, precum prevenirea invaziei microorganismelor patogene, îmbunătățirea funcției celulelor intestinale, întărirea sistemului imunitar, sintetizarea unor vitamine, evitarea sau scăderea proceselor inflamatorii intestinale.

Modificările calitative și cantitative ale microbiotei colonului, ale activității sale metabolice, poartă numele de disbioză intestinală. Acest dezechilibru este implicat ȋn apariția unor tulburări digestive – sindromul colonului iritabil, boli inflamatorii intestinale, patologii biliare, dar și a unor boli sistemice, precum obezitatea, sindromul metabolic, boli cardiovasculare și vasculare periferice, astm bronșic și atopii (eczeme), tulburări neurologice, alterarea capacității de metabolizare a unor medicamente.

Pacienții ne recomandă!

Claudia Pavel
Claudia Pavel
Read More
Atât eu cât și sora mea facem terapiile cu ozon și suntem foarte mulțumite și încântate de rezultate. Staff-ul este extraordinar, serviciile sunt ireproșabile. Recomand cu toată dragostea! Multumesc Clinicii Oxxygene!
Alex Moldovan
Read More
Am vârsta de 49 de ani, o viață nu tocmai ordonată și o muncă suficient de stresantă. La recomandarea unor prieteni am început tratamentul cu autohemoterapie (ozonoterapie) sperând că voi putea diminua din stresul cotidian. Pot spune că imediat după prima ședință am simțit diferențe considerabile în ceea ce privește tonusul atât fizic, cât și psihic și observând aceste efecte benefice am decis să continui, la această oră având deja 5 sedințe efectuate. Rezultatele sunt incredibile! Totodată au dispărut aproape în totalitate și durerile articulare pe care le aveam în trecut, mă pot concentra cu mult mai bine și am un tonus de invidiat.
Lavyy LSM
Read More
Recomand cu toată încrederea! Servicii medicale de înaltă ținută profesională! Medici și personal medical de excepție!
Alex Nicolae
Read More
De nota 10! Profesionisti! Dl. Stănescu este un doctor răbdător, explică în detaliu, calm și plăcut. De altfel, toți cei care lucrează în clinică sunt foarte amabili.
Sanda Costache
Read More
Respect pentru profesionalismul și solicitudinea întregului personal medical.
Alexandra Postolache
Read More
Foarte mulțumiți de serviciile oferite! Domnișoara de la recepție foarte amabilă și drăguță, ne-a ajutat cu tot ce am avut nevoie!
Emanuel Strinu
Read More
Sunt foarte mulțumit de serviciile lor! Recomand!
Nicoleta Schveninger
Nicoleta Schveninger
Read More
Recomand această Clinică, încercați-o!
Previous
Next

Te așteptăm la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te așteptăm la clinica din Otopeni.

Vreau să mă programez

 Adrian Stanescu

Adrian Stanescu

Informații revizuite medical de Dr.Adrian Stanescu, medic primar gerontologie si geriatrie.