Insuflatii cu ozon rectale si vaginale

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar gerontologie și geriatrie


DR FLORENTINA MATEI

Dr. Florentina Matei

Medic primar gerontologie și geriatrie


Dr Doina Caraman

Dr. Doina Caraman

Medic specialist gerontologie și geriatrie

DR IRINA AMOLIOAIEI

Dr. Irina Amolioaiei

Medic specialist gerontologie și geriatrie


PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Vrei să te beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Termenul de insuflații se referă la introducerea unei substante (in cazul de față ozon) prin intermediul unor orificii la nivelul organismului, in scop terapeutic. Terapiile trebuiesc efectuate doar sub supravegherea unui medic, cu doze standardizate, avand in vedere ca in anumite cantitati ozonul este toxic. Astfel prin insuflatii se pot introduce cantități exacte de ozon cu scop terapeutic, pe care le vom explica in continuare, intrarectal sau intravaginal.

 

Ce sunt insuflatiile cu ozon?

 

Cand ne referim la insuflatii cu ozon ne referim asa cum spuneam la rolul terapeutic al ozonului introdus in corp atat local (la nivelul mucoasei respective) cat si general (prin difuziunea ozonului prin tesuturi in intregul organism) – de aceea insuflatiile sunt considerate de asemenea terapii sistemice.

 

Procedura insuflatii cu ozon rectale

 

Prin insuflatii rectale se introduc cantitati exacte de ozon prin rect, utilizand dispozitive speciale de unica folosință, cu rolul de a imbunatatii starea mucoaselor intestinale (atat intestinul gros dar si a intestinului subtire prin difuzie in cavitatea abdominala) dar si pentru efectele sistemice prin difuzia gazelor sistemic (atat ozonul, O3 cat si a oxigenului O2, introduse simultan prin insuflatie).

Dintre actiunile locale ale insuflatiilor rectale cu ozon mentionam efectul antibacterian, antiinflamator, regenerativ si ulterior a refacerii sanatoase a mucoasei intestinale.

Dintre actiunile sistemice, acestea se refera la actiunile pe care le are si autohemoterapia: terapii antiaging – regenerative, boli hepatice, boli imune/autoimune, afectiuni cardiovasculare.

 

Procedura insuflatii cu ozon vaginale

 

Prin insuflatii vaginale actionam in bolile inflamatorii si/sau infectioase uro-genitale feminine. Bineinteles ca se introduce o cantitate mai mica din amestecul oxigen-ozon decat in cazul insuflatiile cu localizare rectala, dar suficienta pentru actiunile descrise mai sus.

 

Beneficii insuflatii cu ozon pentru sanatate

 

Aparitia posibilitatii si standardizarii acestor proceduri este utila in special pentru pacientii care nu pot beneficia de terapia sistemica prin autohemoterapie datorita unui sistem venos care nu permite punctionari multiple (pacienti dializati, imunodeprimati, etc.).

 

Alt beneficiu este actiunea sistemica rapida, imediata, cu ameliorarea unor stari de debilitate, dureri, etc.

Te așteptăm la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te așteptăm la clinica din Otopeni.

Vreau să mă programez

 Adrian Stanescu

Adrian Stanescu

Informații revizuite medical de Dr.Adrian Stanescu, medic primar gerontologie si geriatrie.