Injectii cu ozon

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar in specialitatea gerontologie si geriatre​


DR FLORENTINA MATEI

Dr. Florentina Matei

Medic primar gerontologie si geriatrie


Dr Doina Caraman

Dr. Doina Caraman

Medic specialist gerontologie si geriatrie

DR IRINA AMOLIOAIEI

Dr. Irina Amolioaiei

Medic specialist geriatrie si gerontologie


PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Vrei să te beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Terapiile locale cu ozon au o actiune antiiflamatorie si, implicit, antidureroasa imediata in zona in care se actionează, fie daca vorbim de injectii cu ozon in genunchi, injectii cu ozon in coloana vertebrala (de fapt, cel mai frecvent, paravertebrale) sau injectii cu ozon pentru hernia de disc.

Beneficii infiltratii cu ozon pentru sanatate

Așa cum spuneam avem beneficii prin scaderea inflamatiei si a durerii locale, care se instaleaza inca de la primele sedinte si dureaza cateva luni.  In plus reactiile adverse ale medicatiei antiinflamatorii nesteroidiene (garstrita sau ulcer, cresteri tensionale, afectarea rinichilor) sunt evitate prin administrarea locala a ozonului.

Injectii cu ozon in coloana

Circumscriem termenului infiltratii cu ozon in coloana sub care sunt cele mai multe solicitari catre clinica noastra acele terapii utile in spondiloze, spondilodiscartroze, hernii de disc, etc. Acestea se refera la orice zona a coloanei, fie ca vorbim de segmentul cervical, toracal (sau dorsal) si/sau lomboscacrat.  Injectiile se efectueza cu ace subtiri, iar pentru persoanele mai reactive se poate efectua anestezie de contact cu lidocaina spray.  Efectul este antiinflamator (antidureros), miorelaxant in contracturile musculare secundare, etc. De obicei sunt necesare intre 5 și 10 proceduri.

Injectii cu ozon in genunchi

Cand vorbim despre infiltratii cu ozon in genunchi ne referim la injectiile cu ozon periarticular si intraarticular la nivelul genunchilor care se efectueaza in special in gonartroze (boala degenerativa a articulatiei genunchiului) dar si in alte boli (bursite, inflamatii periarticulare, edem, etc. Efectele injectiilor se vad de obicei incepand chiar cu a treia ședință. De obicei sunt necesare intre 5 și 10 proceduri.

Injectii cu ozon pentru hernie de disc

Când se solicită de către pacienți injectii cu ozon pentru hernia de disc  este vorba despre infiltratii cu ozon in hernia de disc. In acest caz putem efectua injecții superficiale sau profunde in functie de gradul de afectare al discului intervertebral. 

In cazul herniei de disc intervertebral, prin injectiile profunde dupa tehnica profesorului Baeza Nocci, de la Universitatea de Medicina din Valencia, se constată micșorarea discului intervertebral protruzionat cu scăderea compresiei la nivelul nervului sciatic si la nivel medular (necesita RMN la nivelul coloanei vertebrale pentru evaluarea prezentei unor modificari ce contraindica aceasta procedura).

Injectii cu ozon: pareri pacienti

Cand ne raportam la eficiența unor terapii publicul se bazează pe opinia celor care deja au efectuat acea terapie, uneori intr-o corelare directă, sau nu, cu datele științifice ale acelor terapii. Iată de ce, și când vorbim despre infiltratii cu ozon parerile pacientilor care au efectuat terapia conteaza foarte mult.

Injectii cu ozon pret / sedinta si pachete

Pentru infiltratiile cu ozon pretul este stabilit per sedinta, iar pachetele se calculează prin inmultirea numarului de sedinte recomandate de catre medic in cadrul consultatiei cu cât costă o injectie cu ozon.

Denumire serviciu
Preț
Injectii uzuale cu ozon in coloana
80 Lei
Pachet 5 ședințe: injectii uzuale cu ozon in coloana
360 Lei
Injectii profunde cu ozon pentru hernie de disc
100 Lei
Pachet 5 ședințe: injectii profunde cu ozon pentru hernie de disc
460 Lei

Injectii cu ozon reacții adverse si contraindicatii

Reactiile adverse sunt rare si se leaga de orice tip de terapie prin injectii: tumefactii sau echimoze la nivelul locului unde se efectuează injectarea care durează variabil de la cateva zile pana la maxim 3 saptamani, fără a lăsa apoi urme vizibile, iar raportul beneficii/riscuri este net in favoarea efectuarii terapiei.

Pentru infiltratiile cu ozon contraindicatiile absolute sunt bolile de coagulare si administrarea anticoagulantelor.

Te asteptam la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te asteptam la clinica din Otopeni

Vreau sa ma programez

Adrian Stănescu

Adrian Stănescu

Informații revizuite medical de Dr. Adrian Stanescu, medic primar în specialitatea gerontologie si geriatrie la Clinica Oxxygene.