Infiltrații PRP genunchi

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar in specialitatea gerontologie si geriatre​


PHOTO-2023-02-14-20-46-35 (3)

Dr. Calin Constantinescu

Medic specialist Medicina fizica si de reabilitare

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!

Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi? Nu-i nimic, lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consutlantii nostrii te va ghida spre ce ai nevoie.

Vindecă-te prin puterea propriului tău corp cu infiltrații genunchi PRP și bucură-te din nou de mobilitate și libertate de mișcare!

Te confrunți cu sensibilitate la nivelul genunchilor și dureri persistente? Vrei să-ți redobândești mobilitatea și sănătatea articulațiilor fără intervenții chirurgicale costisitoare? Infiltrațiile cu plasmă la genunchi  sunt soluția revoluționară pe care o căutai!

Acestea îți asigură o recuperare rapidă, sprijinind procesul natural de vindecare și nu prezintă riscuri majore, fiind o procedură minim invazivă, fără efecte secundare notabile și care oferă rezultate durabile. 

Citește în continuare și află totul despre terapia PRP la genunchi, această abordare nouă și eficientă pentru obținerea unui stil de viață activ și fără durere. 

Ce sunt infiltratiile PRP la genunchi? 

Infiltrațiile PRP pentru genunchi  reprezintă un tratament revoluționar în gestionarea a numeroase afecțiuni musculo-scheletale și articulare. Așa cum indică și numele, acastă terapie folosește plasmă îmbogățită cu trombocite, cunoscută și ca plasmă îmbogățită cu plachete sangvine. Aceste plachete, esențiale pentru coagulare, conțin factori de creștere care stimulează vindecarea. Procedura presupune recoltarea sângelui, centrifugarea pentru obținerea plasmei îmbogățite și reintroducerea acesteia în zonele afectate, promovând regenerarea țesuturilor. Optează pentru PRP și redescoperă libertatea mișcării fără durere!

Cum se realizeaza infiltratiile PRP la genunchi? 

 

infiltratii prp genunchi

 

Dacă dorești să afli mai multe despre felul în care funcționează infiltrațiile cu plasmă la genunchi, este de reținut faptul că procedura PRP, realizată într-un cabinet ambulator, durează numai 30 de minute și nu necesită spitalizare. Pentru început, ți se vor recolta 10-20 ml de sânge care va fi centrifugat pentru a separa plasma și trombocitele. Cu o tehnologie minim invazivă și sub supravegherea unui medic specialist, substanța va fi injectată la nivelul articulației afectate, fiind un proces rapid și nedureros. Concentrația trombocitară va fi adaptată de medicul tău în funcție de severitatea afecțiunii, asigurând astfel o vindecare eficientă. PRP promite un tratament fără durere, cu reacții adverse minime, permițându-ți să revii rapid la activitățile zilnice.

Cum functioneaza plasma imbogatita cu trombocite in corp?

Terapia PRP la genunchi  utilizează plasmă îmbogățită cu trombocite pentru a stimula regenerarea articulațiilor dureroase. Procesul se desfășoară în 3 etape cheie:

 1. Etapa inflamatorie: Intervine imediat post-injecție și durează până la 72 de ore. Pot exista senzații ușoare de disconfort datorate inflamației locale. 
 2. Proliferarea celulară: O etapă crucială, unde factorii de creștere stimulează formarea celulelor noi, favorizând regenerarea țesuturilor afectate.
 3. Remodelarea țesutului: Celulele nou-formate se diferențiază și înlocuiesc țesutul deteriorat, asigurând vindecarea completă. 

Pentru eficacitatea terapiei, asigură-te că nivelul de vitamina D este optim. Efectuează analizele recomandate la clinica noastră, iar în caz de deficit, medicul îți va prescrie doza necesară zilnic pentru ca tu să te bucuri de rezultatele acestui tratament la potențialul său maxim.

Avantajele infiltratiilor cu plasma la nivelul genunchilor

Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită revitalizează genunchiul, stimulând regenerarea și repararea țesuturilor. Beneficiile majore includ:

 • Inițierea proceselor naturale de vindecare
 • Regenerarea eficientă a mușchilor, oaselor și articulațiilor
 • Îmbunătățirea circulației locale
 • Reducerea durerii și a timpului de recuperare
 • Minimizarea necesității de antiinflamatoare orale, protejând astfel stomacul și rinichii
 • Scăderea probabilității de intervenții chirurgicale ulterioare

Mai mult, PRP previne deteriorarea articulațiilor, având un impact regenerativ, protejându-te de leziuni viitoare. Alege sănătatea și mobilitatea cu infiltrațiile PRP!

Afectiuni care pot fi tratate prin terapia cu plasma imbogatita cu trombocite

Terapia cu plasmă îmbogățită cu trombocite este soluția avansată pentru o gamă largă de afecțiuni musculo-scheletale și ligamentare. Infiiltratiile cu plasmă la genunchi sunt recomandate de specialiștii în ortopedie și reumatologie, terapia PRP putând fi soluția potrivită pentru tine dacă te confrunți cu oricare din următoarele patologii:

 • Afecțiuni articulare cronice, inclusiv gonartroză și artroză maleolară
 • Recuperare postoperatorie rapidă
 • Traumatisme sportive sau accidente
 • Patologii cartilaginoase: coxartroză, gonartroză, artroză a umărului
 • Probleme tendinoase: tendinite, tendinoze, epicondilite

Așadar, dacă suferi de una din afecțiunile de mai sus, te așteptăm la o vizită în cadrul clinicii Oxxygene pentru a-ți relua activitățile fără durere și pentru a-ți recâștiga mobilitatea cu terapia PRP la nivelul genunchilor.

Pentru cine sunt recomandate infiltratiile PRP la genunchi?

Infiltrațiile cu plasmă la genunchi reprezintă soluția avansată pentru vindecarea leziunilor articulare și musculare, boli degenerative și traumatisme. Indiferent de vârstă, terapia este eficientă, însă studiile evidențiază rezultate remarcabile la pacienții sub 45 ani, datorită capacității lor de autovindecare superioare. 

Dacă ai suferit intervenții chirurgicale, precum ligamentoplastia sau artroscopia, poți beneficia de tratamentul PRP  la 2 săptămâni post-operație. În absența intervenției chirurgicale, protocolul terapeutic, inclusiv numărul de infiltrații (de obicei 3 proceduri la interval de 21 zile), este adaptat diagnosticului stabilit în clinica noastră, conform standardelor ortopedice de la momentul actual. 

Infiltrațiile PRP la genunchi sunt eficiente în stadiile incipiente sau moderate ale afecțiunilor articulare, precum artroze, condromalacie sau rupturi musculare. Cu toate acestea, nu  sunt recomandate dacă suferi de boli autoimune, unde tratamentul medicamentos este esențial pentru controlul bolii de bază.

Programează-te la o consultație specializată în cadrul clinicii noastre și vei afla dacă ești un candidat potrivit pentru  PRP la genunchi și cum te poate ajuta să îți redobândești sănătatea și forța de mișcare. 

Programarea si reluarea activitatilor dupa tratamentul cu infiltratii PRP la genunchi

Terapia PRP presupune 3 infiltrații la interval de 21 de zile, adaptate în funcție de organismul și caracteristicile tale individuale. Acest tip de infiltrații cu plasmă la genunchi stimulează regenerarea naturală a corpului,  astfel că numărul de ședințe necesare variază în funcție de corpul tău și de afecțiunea de care suferi. După procedură, poți reveni la activitățile zilnice, cu condiția să eviți solicitarea excesivă a articulației tratate. În cazul excesului ponderal,  ți se va recomanda reducerea greutății pentru protejarea articulației. Totodată, există și o serie de recomandări generale pe care ar fi bine să le urmezi după tratamentul cu infiltrații PRP la genunchi. Acestea sunt:

 • Zilele 1-3: Evitarea mersului prelungit și statului îndelungat în picioare
 • Zilele 4-7: Bicicletă medicală fără tensiune, 20-30 minute/zi
 • Zilele 7-14: Bicicletă cu tensiune crescută, fără suprasolicitare
 • Săptămânile 2-8: Fiziokinetoterapie, conform protocolului stabilit. 

Procedura PRP se efectuează în regim ambulatoriu, fără a fi nevoie de spitalizare, cu monitorizare medicală de specialitate. După infiltrațiii îți poți relua rutina zilnică, urmând recomandările medicului tău curant. 

La cat timp se observa imbunatatiri dupa infiltratia cu plasma in genunchi? 

Dacă te temi că va fi nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a observa beneficiile PRP la genunchi, nu te îngrijora! După infiltrațiile cu plasmă la genunchi, primele semne de îmbunătățire apar rapid, manifestându-se printr-o reducere a durerii și a tensiunii articulare. Pe măsură ce procedurile avansează, vei  resimți o creștere notabilă a mobilității și o diminuare a disconfortului funcțional al genunchiului. 

De obicei, majoritatea pacienților observă o ameliorare semnificativă în primele 2 săptămâni după tratament. Efectul terapiei poate persista până la 6 luni, variind în funcție de specificul organismului tău, de vârstă și gravitatea afecțiunii. 

Beneficiul major al acestei terapii este durabilitatea rezultatelor. După procedură, vei fi monitorizat atent de echipa noastră medicală pentru a asigura eficacitatea și durabilitatea efectului terapeutic. 

Contraindicatii si efecte adverse ale infiltratiilor cu plasma imbogatita cu trombocite

În cazul infiltrațiilor PRP la genunchi, riscul reacțiilor alergice este inexistent, deoarece se utilizează propriul tău sânge. Efectele secundare sunt rare și se manifestă ca o ușoară jenă sau un hematom, care se remit de obicei în 24 de ore. În cazul umflăturii,  poți opta pentru aplicarea unei comprese reci. 

Infecția locală, deși rară, este singura reacție adversă semnificativă. Pentru a maximiza siguranța, la Oxxygene, folosim kituri sterile de unică folosință, garantând astfel protecția și confortul tău.

Ca orice alt tratament medical, infiltrațiile cu plasmă îmbogățită au și contraindicații, dintre care amintim bolile de sânge, afecțiunile autoimune articulare și cancerele cu metastaze osoase. Terapia este contraindicată și în cazul anemiei severe sau a tratamentelor anticoagulante. Nu s-au studiat efectele asupra femeilor însărcinate sau care alăptează, motiv pentru care infiltrațiile cu plasmă la genunchi nu se realizează în aceste situații. Informațiile detaliate îți vor fi prezentate de către medicul specialist în cadrul consultației inițiale, astfel încât să fii în deplină cunoștință de cauză înainte de a opta pentru orice tip de tratament. 

De ce trebuie sa tinem cont inainte si dupa infiltratiile cu plasma la genunchi?

Există câteva aspecte esențiale de care trebuie să ții cont atât înainte, cât și după efectuarea terapiei PRP la genunchi:

 • Dacă te afli sub tratament cu medicație anticoagulantă, trebuie să întrerupi administrarea cu 48 de ore înaintea procedurii;
 • Nu trebuie să mănânci în seara de dinaintea procedurii grăsimi și dulciuri fine (prăjituri, tort, dulceață etc.), deoarece acestea afectează calitatea plasmei (devine tulbure);
 • Este recomandat să te hidratezi corespunzător cu o zi înainte de injectare; în dimineața procedurii poți să bei un pahar cu apă;
 • Valorile tensiunii arteriale trebuie să se încadreze în limitele normale la momentul efectuării infiltrațiilor cu plasmă la genunchi.
 • Dacă la momentul efectuării terapiei prezinți orice fel de infecție în corp (abces dentar, infecție urinară, infecție respiratorie), procedura se va amâna;
 • Trebuie să reduci consumul de cafea în dimineața injectării;
 • Pentru a preveni riscul de formare a unui hematom la nivel local, după injectare  poți să aplici local comprese cu gheață;
 • Pentru un efect sporit, se recomandă ca după infiltrație, efortul fizic să fie redus semnificativ;
 • Este recomandat repaus la domiciliu pentru o perioadă de 2-3 zile după efectuarea fiecărei infiltrații PRP la genunchi. 

Urmează aceste indicații și toate instrucțiunile oferite de medicul tău și cu siguranță vei reuși să te bucuri de rezultatele mult dorite!

Infiltratii genunchi PRP pret

În cadrul clinicilor Oxxygene, tariful unei infiltrații cu plasmă îmbogățită cu trombocite este de 720 RON. Pentru a veni în ajutorul tău, am introdus și varianta de  pachete promoționale de care poți beneficia la recepția spitalelor Oxxygene. Spre exemplu, un pachet format din 3 ședințe are un tarif de aproximativ 2015 RON. Înainte de a începe infiltrațiile propriu-zise cu plasmă la genunchi, va trebui să programezi o consultație cu medicii specialiști din clinica noastră în acest tip de proceduri; tariful consultației inițiale este de 200 RON. Prețurile sunt orientative. Informațiile exacte despre tarifele procedurilor PRP din cadrul clinicilor Oxxygene sunt afișate la recepția unităților medicale care își desfășoară activitatea conform normelor în vigoare. Vizitează-ne la oricare din locațiile noastre și vei afla toate detaliile privitoare la infiltrațiile cu plasmă la genunchi!

Procedură
Preț
Consultatie PRP
200 RON
Ședința PRP
720 RON
Pachet 3 ședințe
2015 RON

Întrebări frecvente din partea pacienților

În timpul procedurilor de infiltrație cu plasmă îmbogățită cu trombocite nu vei resimți nicio durere. Există însă posibilitatea să simți un oarecare disconfort în moemntul recoltării sângelui, similar cu senzația de “ciupitură” sau “înțepătură”.  În cadrul clinicilor Oxxygene, personalul medical este specializat în astfel de proceduri, ceea ce face ca întreg procesul să fie unul cât mai plăcut pentru tine. 

Studiile de specialitate efectuate pe un număr mare de pacienți au arătat faptul că durata efectului terapiei PRP la genunchi poate ajunge și la 6 luni. Mai mult decât atât, au existat situații în care pacientul a resimțit beneficiile terapiei până la 9 luni de la momentul injecției inițiale. Variabilitatea este dată de afecțiunile cu care te confrunți, precum și de particularitățile organismului tău.

Una din contraindicațiile infiltrațiilor cu plasmă la genunchi o reprezintă tulburările de coagulare, ceea ce înseamnă că dacă ai un număr crescut de trombocite în sânge nu poți opta pentru această procedură. 

În cazul terapiei PRP riscul de reacții alergice nu există deoarece nu este introdusă în organism nicio substanță străină corpului uman. Singurele riscuri legate de injectarea plasmei îmbogățite cu trombocite sunt reprezentate de apariția de hematoame la locul de injectare sau apariția infecțiilor locale. Infecțiile sunt foarte rare deoarece se folosesc kituri speciale pentru injectare, sterile, de unică folosință, iar procesul se desfășoară conform unor reguli standardizate de asepsie și antisepsie.

Tot procesul de PRP are o durată de aproximativ 30 minute. Prima etapă, cea în care se recoltează sânge venos, durează, în medie, 2-3 minute; ulterior sângele venos este supus procesului de centrifugare pentru a obține îmbogățitul trombocitar; după centrifugare urmează ultima etapă, cea în care plasma îmbogățită cu trombocite iți este introdusă in articulație.Astfel, ai ocazia să beneficiezi de o procedură rapidă și eficientă!

Infiltrațiile cu plasmă la genunchi se efectuază în regim ambulatoriu, fără necesitatea spitalizării, în cadrul clinicilor Oxxygene din București și Otopeni, sub atenta supraveghere a personalului nostru medical calificat și specializat în aceste proceduri.

Pentru un rezultat satisfăcător este nevoie de 3 proceduri efectuate consecutiv, la intervale de 21 de zile. O cură de tratament este formată din 3 ședințe și poți repeta o astfel de cură la interval de câteva luni. Există și situații în care o singura infiltrație PRP la genunchi poate duce la obținerea unor rezultate formidabile, însă totul depinde de severitatea afecțiunii abordate și de răspunsul organismului la tratament.

Înainte de a începe terapia propriu-zisă cu PRP, vei fi consultat de către medicii din clinica Oxxygene specializați în efectuarea acestor proceduri. La momentul consultului se va stabili dacă ai nevoie de analize suplimentare.În cadrul spitalului Oxxygene, prețul pentru o singură infiltrație cu plasmă îmbogățită cu trombocite pornește de la suma de 720 RON. Pacienții pot beneficia de pachete care cuprind trei ședințe de PRP, la prețuri începând cu suma de 2015 RON. Consultatia inițială cu medicul specialist care va supraveghea și monitoriza atent pacientul pe parcursul întregului proces, are un tarif de 200 RON.

În cadrul spitalelor Oxxygene din București, procedurile de terapie cu plasmă îmbogățită cu trombocite nu se efectuează la copii, acest tip de terapie fiind adresată exclusiv adulților.

Alege sănătatea și confortul! Optează pentru infiltrații cu plasmă la genunchi și redescoperă bucuria mișcării fără restricții! Contactează-ne chiar astăzi și află mai multe despre această terapie inovatoare!

Infiltratii cu PRP: pareri pacienti