Hidrocolonoterapia

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar gerontologie și geriatrie


DR FLORENTINA MATEI

Dr. Florentina Matei

Medic primar gerontologie și geriatrie


Dr Doina Caraman

Dr. Doina Caraman

Medic specialist gerontologie și geriatrie

DR IRINA AMOLIOAIEI

Dr. Irina Amolioaiei

Medic specialist gerontologie și geriatrie


PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!

Vrei să beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Ȋncă din Antichitate, Hipocrate spunea că toate bolile ȋncep ȋn intestine. Medicina modernă a demonstrat că modificarea florei intestinale și ingestia de diferite substanțe agresive, ce modifică permeabilitatea mucoasei intestinale, duc la o sumedenie de boli. De la afecțiuni neurodegenerative, cum ar fi demența Alzheimer și boala Parkinson, dar și la boli imune și cancere. Iată de ce o terapie care să determine curățarea și primenirea intestinelor noastre este bine venită. Hidrocolonoterapia sau colonhidroterapia este o procedura blândă și nedureroasă de evacuare a materiilor fecale, dar și a reziduurilor care au stagnat uneori luni de zile ȋn pliurile (haustre) din intestinul gros, și implicit, de scădere a inflamației mucoasei intestinale.

Beneficii hidrocolonoterapie și afecțiuni tratate

Când vorbim despre beneficii ale hidrocolonoterapiei, ne referim la beneficii obiective cum ar fi efectul de detoxifiere a organismului, dar și subiective, cele pe care le resimte pacientul imediat după efectuarea procedurii: sentimentul de ușurare, de scădere a balonării, și, ȋn unele cazuri, de scădere ȋn greutate.

Hidrocolonoterapia pret / sedinta si pachete.

Nume serviciu
Preț
Ședință colonohidroterapie
300 RON
 
 

Cat slabesti dupa hidrocolonoterapie?

O ȋntrebare pe care o primim des este cât slăbești după hidrocolonoterapie. Ȋn realitate, pacientul nu slăbește, ci pierde cantitatea de materii fecale și reziduuri din intestinul gros, dar da, dacă se urcă la sfârșitul procedurii pe cântar, este mai ușor.

Care sunt contraindicațiile colonohidroterapiei?

Cardiacii cu tulburări cardiace severe (inclusiv insuficiență cardiacă), gravidele, persoanele care prezintă dureri abdominale nediagnosticate, hernie, necroza intestinului gros sau a organelor învecinate, aderențe pelviene, cancer de colon, tumoră de colon sau de rect, colită ulcerativă, boala Crohn, diverticulită, ulcer și suspiciuni de perforare digestive, patologii inflamatorii acute ale intestinului, cei care au suferit intervenţii chirurgicale recente, hemoroizi sângerânzi de dimensiuni mari, hemoragii anale, inflamații acute sau cancer la nivelul colonului, fisuri sau fistule anale, anemie, menstruație, paralizie/plegie, insuficiență renală, nu pot efectua această procedură.

Cum este procedura de colonohidroterapie?

Începe cu pacientul nostru întins pe o masă de terapie confortabilă. Asistenta introduce ușor un tub de unică folosință în rect. Fiecare tub este de unică folosință! Apa caldă filtrată începe să curgă în interior cu o presiune foarte mică.

Materiile fecale și toxinele sunt eliberate de pe pereții colonului. Asistenta controlează presiunea apei pentru a asigura o experiență eficientă și relaxantă. Asistenta îi oferă pacientului un masaj abdominal blând, pentru a ajuta procedura. Medicul supraveghează în permanență procedura și oferă informații pacientului.

Căt durează colonohidroterapia?

Terapia durează în medie 40 minute. Este total lipsită de durere fiind o procedură relaxantă. Se poate resimți un disconfort minor, în timpul introducerii tubului, pentru câteva secunde.

Este colonohidroterapia sigură?

Da, apa este introdusă cu presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforație intestinală. Colonohidroterapia, spre deosebire de utilizarea de laxative, nu dă dependență.

Hidroterapia colonului este extrem de sigură atunci când este efectuată de personal calificat, cu experiență.

Folosim aparatul de ultima generație, Colon Hydromat Confort, produs ȋn Germania, de renumita firmă HAB HERRMANN. Camera și dispozitivul în sine sunt bine sterilizate înainte și după fiecare aplicare. Echipa noastră medicală îndeplinește cele mai înalte standarde profesionale și etice. Ești în siguranță deplină!

Oferă laxativele rezultate similare cu colonohidroterapia?

Spre deosebire de utilizarea laxativelor, colonohidroterapia nu dă dependență. De asemenea, laxativele sunt foarte periculoase pentru organism, deoarece în timpul folosirii excesive, colonul prezintă simptome ale inflamației care pot cauza, în timp, probleme de sănătate serioase.

De câte ori ar trebui să facem această procedură?

Numărul de ședințe va fi stabilit de către medicul curant, în cadrul consultației ce precede terapia, în funcție de obiectivele urmărite, deoarece trebuie luate în calcul și gradul de stres, oboseală, alimentația, stilul de viată, afecțiunile existente. Trebuie evaluată starea intestinului și modul în care răspunde la tratament.

Deoarece „depozitele” din intestin s-au construit într-un timp îndelungat. este firesc să ne așteptăm să fie nevoie de câteva ședințe (între 2-4 sedințe) pentru a le îndepărta. În plus, pentru afecțiuni grave, medicul curant va recomanda numărul adecvat de ședințe precum și alte terapii necesare pentru rezolvarea problemelor de sănătate.

Din experiență, s-a observat că o cură de 5 proceduri de colonhidroterapie, într-o perioadă de 2 săptămâni, aduce cele mai bune rezultate. Recomandăm de asemenea realizarea unei proceduri de întreținere o dată pe lună sau, alternativ, 2 cure/an de câte 5 ședințe.

Indiferent de câte ședințe vei face, terapia te ajută să ai un organism mai curat, sănătos și fericit. În plus, ȋți va îmbunătăți rezistența la efortul și stresul cotidian.

Te așteptăm la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te așteptăm la clinica din Otopeni.

Vreau să mă programez

 Adrian Stanescu

Adrian Stanescu

Informații revizuite medical de Dr.Adrian Stanescu, medic primar gerontologie si geriatrie.