Autohemoterapie majora cu ozon

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar in specialitatea gerontologie si geriatre​


DR FLORENTINA MATEI

Dr. Florentina Matei

Medic primar gerontologie si geriatrie


Dr Doina Caraman

Dr. Doina Caraman

Medic specialist gerontologie si geriatrie

DR IRINA AMOLIOAIEI

Dr. Irina Amolioaiei

Medic specialist geriatrie si gerontologie


PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Vrei să te beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Ce beneficii aduce autohemoterapia majora?

Presupune prelevarea în dispozitive speciale, de unică folosință, a unei cantităţi de sânge venos (50-100-150ml) din vena cubitală, apoi acesta este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie după care este reperfuzată pacientului.

 

Procedura este nedureroasă, nu prezintă nici un risc pentru pacient şi durează apoximativ o jumătate de oră. Pe toată perioada de efectuare a procedurii pacientul este asistat de medic. Autohemoterapia majoră este recomandată si în afecţiuni cu caracter mai grav (afecțiuni cardiovasculare, boli autoimune, afecţiuni hepatice).

 

  • Dezinfectant și trofic;
  • Antialgic;
  • Antibacterian și antiviral;
  • Antiimflamator și imunomodulator;
  • Îmbunățirea transportului oxigenului în organism;
  • Efecte anti-aging;
  • Metode de administrare a amestecului de oxigen-ozon;
  • Scade consumul de medicamente alopate şi implicit reduce reacţiile secundare provocate de acestea;
  • Creşterea cantităţii de oxigen în sânge, activarea proceselor metabolice în eritrocite, creşterea plasticității şi rezistenţei membranei eritrocitare.

 

Acţiune metabolică – chiar şi în cazul administrării unor doze foarte mici de oxigen şi ozon sunt activate o serie întreagă de mecanisme enzimatice, metabolismul lipidelor, proteinelor şi glucidelor cu formare de ATP – principala sursă de energie a celulei. Studiile au demonstrat faptul că şi în cazul unei administrări locale a amestecului de oxigen-ozon metabolismul celular este intensificat atât la nivel local cât şi la nivelul întregului organism.

 

Acţiune imunomodulatorie – Activitatea imunitară este condiţionată de gradul de oxigenare a organismului deoarece amestecul de ozon şi oxigen poate avea un rol important pentru funcţia unitară. În concentraţii mici ozonul are o acţiune de imunostimulare, în concentraţii mari – imunosupresoare. În cazul deficienţei imunitare secundare ozonul stimulează atât mecanismele celulare (T-limfocite, monocite), cât şi mecanismele umorale (sinteza de citokine şi în primul rând a interferonului, factorilor de necroză tumorală).

 

Acţiune antiinflamatorie – ozonul duce la oxidarea prostaglandinelor-mediatorii proceselor metabolice-fapt care duce la ameliorarea proceselor metabolice şi diminuare inflamaţiei.

 

Acţiune antioxidantă şi detoxifiantă a ozonului se manifestă prin capacitatea lui (în doze terapeutice) să rupă mecanismele de formare a radicalilor liberi, să stopeze peroxidarea lipidelor şi să stimuleze sistemele antiradicali Superoxid dismutaza (SOD).

 

Se modifică reacţia acido-bazică către una mai alcalină, se elimină acidul lactic. Creşte cantitatea de glutation şi glutationperoxidază.

Prin autohemoterapie cu ozon se ințelege o procedură endovenoasă (realizată prin puncționarea unei vene), sistemică (cu acțiune in intregul organism, motiv pentru care este considerată majoră) cu acțiune antiinflamatorie, antioxidantă și imunomodulatorie.

 

Ce este autohemoterapia majora cu ozon si beneficiile acesteia

 

Autohemoterapia majoră cu ozon sau terapia sistemică endovenoasă cu ozon este o metodă de administrare a unei combinații de oxigen (O2) și ozon (O3) în organism care determină o mulțime de beneficii. Este una dintre cele mai importante  terapii regenerative sistemice efectuată în clinica noastră.

 

Rolul ei ca terapie regenerativă sistemică constă în principal în acţiunea antioxidantă şi detoxifiantă a ozonului care se manifestă prin capacitatea lui (în doze terapeutice) să rupă mecanismele de formare a radicalilor liberi, să stopeze peroxidarea lipidelor şi să stimuleze sistemele antiradicali superoxid dismutaza (SOD).

 

Ca terapie antioxidantă acționează prin extragerea de radicali liberi din celule, încetinind îmbătrânirea și moartea celulară. De asemenea, terapia crește cantitatea de glutation şi glutationperoxidază.

 

Mai recent, s-a dovedit că are efect și în bolile autoimune. Există multe studii în acest sens, efectul pozitiv fiind major în cazurile de scleroză multiplă și în ulcerele varicoase. Se folosește cu succes și în toată patologia dureroasă: hernia de disc cervicală și lombo­sacrală, împotriva durerilor cervicale, în traumatologia sportivă, dar și în patologia infecțioasă.

 

Autohemoterapia cu ozon a fost introdusa in practica mondială de decenii, iar in Romania de peste 10 ani. exista studii mari, multicentrice care arată că autohemoterapia are beneficii de necontestat in bolile inflamatorii, degenerative (care de asemenea au substrat inflamator) dar și in cele imune/autoimune.

 

Acțiunea intrinsecă a autohemoterapie majora este la nivelul nucleului celular, unde stimulează (pe circuitul ADN -ARN – reticul endoplasmatic/ribozomi) procesele de sinteză proteică, determinând, printre altele, o creștere a sintezei de antioxidanți (in special a glutationului) dar și a inhibitorilor de citokine proinflamatorii (determinând scăderea inflamației).

Autohemoterapie majora: riscuri si contraindicatii

 

La fel ca in orice procedură medicală, când vorbim de autohemoterapie riscuri există dacă nu sunt respectate cu strictețe normele de asepsie/antisepsie, protocolul terapeutic care este foarte bine standardizat și dacă terapia nu este realizată in clinici specializate de către personal competent, supraspecializat in terapia cu ozon (medici cu competență postuniversitară).

Există, foarte rar, și contraindicații de aceea vă recomandăm să apelați la specialiștii din clinica noastră care in cadrul unui consult de ozonoterapie vor evalua in amănunt starea dumneavoastră de sănătate.

 

Autohemoterapie pret / sedinta si pachete

Nume serviciu
Preț
Autohemoterapie majoră preț / sedință
245 Lei
Pachet 10 ședințe autohemoterapie cu ozon majoră
2250 Lei

Te asteptam la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te asteptam la clinica din Otopeni

Vreau sa ma programez

Adrian Stănescu

Adrian Stănescu

Informații revizuite medical de Dr. Adrian Stanescu, medic primar în specialitatea gerontologie si geriatrie la Clinica Oxxygene.