Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0745 230 132
str. Petre Ispirescu, nr. 6, Otopeni
str. Enachita Vacarescu nr.18, sector 4, Bucuresti
Spitalul Oxxygene Clinica TMS
Programare

Cum mă poate ajuta un medic gerontolog?

Vrei să trăiești o viață mai lungă cu o sănătate bună?


Practici simple (cum ar fi exercițiile fizice sau restricțiile calorice) pot face diferența. Dar, pe termen lung, ceea ce contează cu adevărat este progresul în medicina:

  • apariția de noi evaluări biochimice și genetice;
  • terapii regenerative pentru a întârzia și chiar inversa cauzele cunoscute ale îmbătrânirii.

Procesul de îmbătrânire este similar pentru fiecare persoană și totuși diferit. Unii oameni au părul grizonat și riduri la o vârstă fragedă; alții suferă de boli cardiovasculare ascunse de care nici nu stiu.

 

Pentru a identifica factorii de risc individuali, la început veti beneficia de o consultatie initiala la medicul coordonator și se organizează o oră de evaluare clinică.

 

Atunci veți oferi mai multe detalii despre stilul dvs. de viață (dietă, sport, muncă, stres) și veți descrie problemele dvs. de sănătate (atât din trecut, cât și cele prezente). 

 

Anumite boli din familia dumneavoastră (părinți, frați) sunt, de asemenea, de interes pentru medic, deoarece unele pot fi moștenite genetic.

 

Examinarea fizică și anamneza generală, analizele de sânge (inițial uzuale, ulterior în funcție de primele rezultate ale analizelor mai specializate, inclusiv genetice dacă este necesar), investigații precum ultrasonografia și arteriografia pot determina cu precizie deficitele și locurile în care începe degenerarea organismului.

 

În urma evaluării complexe, medicul primește informații cu privire la nivelul hormonilor, starea metabolică, funcțiile organelor, funcțiile de apărare ale corpului, uneori poate fi necesar și un diagnostic genetic.

 

Terapiile regenerative urmează de obicei o schemă pas cu pas. Se începe cu o schimbare a stilului de viață. Aceasta include o dietă echilibrată, cu un aport caloric individualizat în functie de IMC-ul dvs., sport ușor regulat și evitarea consumului de stimulente (tutun, alcool). 

 

Medicul va creea un program personalizat de terapii regenerative în funcție de rezultatele evaluării.

 

Echilibrul mental este, de asemenea, un element important ale terapiilor regenerative pentru care avem solutii  inovative, folosind cele mai avansate tehnologii.