BRAINREADER A/S ÎN ROMÂNIA- VOLUMETRIA DE ARII CORTICALE

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar in specialitatea gerontologie si geriatre​


Dr Doina Caraman

Dr. Doina Caraman

Medic specialist gerontologie si geriatrie

PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Vrei să te beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Clinica Oxxygene este singura unitate medicala din România, care, în parteneriat cu Brainreader din Danemarca, a adus pentru prima oara la noi în țară, programul Neuroreader pentru VOLUMETRIA COMPUTERIZATĂ DE ARII CORTICALE.

Datorită clinicii Oxxygene, pacienții din România pot beneficia de revoluția diagnosticării și tratării precoce a demenței Alzheimer prin programul Neuroreader.

Brainreader este creatorul programului Neuroreader, care, cu ajutorul unui software specializat, procesează imaginile medicale obținute prin RMN și cuantifică volumele structurilor din creier.

Denumită și volumetria de hipocamp sau volumetria computerizată de arii corticale, analiza este extrem de importantă deoarece cuantifică procentual pierderile de masă cerebrală, ariile din hipocamp fiind primele afectate de atrofia apărută în demență. Această procedură este o analiză suplimentară imagisticii RMN, care presupune, cu ajutorul unui soft special, citirea și interpretarea imaginilor obținute prin rezonanță magnetică nucleară, urmând a se calcula procentul pierderilor de masă cerebrală atât din hipocamp cât și din restul ariilor.

Această investigație este extrem de utilă pentru pacienții cu boli neurodegenerative deoarece oferă o imagine de ansamblu asupra evoluției timpurii a bolii; cu ajutorul acestui program, imaginile obținute sunt stocate timp îndelungat, astfel încât, prin repetarea investigației se poate realiza o comparație a rezultatelor și se poate aprecia, în acest mod, eficacitatea terapeutică.

Prin posibilitatea de păstrare și comparare a imaginilor în dinamică, acest program este un instrument foarte folositor în aprecierea succesului terapeutic. Au fost puse în evidență cazuri în care s-a observat o îmbunătățire considerabilă a masei neuronale din hipocamp, la 6 luni, 1 an sau chiar 2 ani de tratament.

Neuroreader descrie rezultatele analizei într-un raport volumetric auto-explicativ într-un timp de analiză mai mic de 20 minute. Acesta include o analiză completă a structurilor creierului, hărți termice, rapoarte longitudinale, indici de asimetrie și mulți alți parametrii. Este o investigație foarte rapidă, precisă și non-invazivă.  Comparând structurile creierului cu o bază de date constituită din indivizi sănătoși, Neuroreader oferă o estimare a volumului normal al creierului pentru o persoană cu date demografice similare. Setul de date normative face comparații pe baza a trei parametrii: vârsta, sexul și dimensiunea capului.

RAPORTUL NEUROREADER INCLUDE:

A. Informații despre pacient

B. Rezultatele analizei:

  • Volumul intracranian total măsurat;
  • Indicele de asimetrie stânga- dreapta pentru hipocamp;
  • Evaluarea volumului creierului a 45 de structuri;
  • Rezumatul tuturor structurilor care prezintă volume anormale;
  • Hărți de căldură a creierului care vizualizează percentilele creierului;
  • Diagrame care arată volumul diferitelor structure cerebrale;
  • Diagrame longitudinale care afișează progresia longitudinală a percentilei diferitelor structure ale creierului.

Evaluarea volumetrică a creierului (exemplu orientativ și parțial)

AVANTAJELE PROGRAMULUI NEUROREADER:

-diagnosticarea foarte precoce a dementei Alzheimer încă din etapa de Boală Alzheimer

– diferențierea precisă și unică între demența Alzheimer și alte tipuri de demență

– evaluarea în dinamică a tratamentelor specifice demenței Alzheimer

– diagnosticarea exactă a unor patologii și sindroame neurologice ce necesită volumetrie de arii corticale

– răspuns rapid în maxim 30 minute de la introducerea RMN în soft-ul de interpretare

– este unul din standardele de aur actuale în detectarea bolilor neurodegenerative

– rapoartele de referință și de urmărire pot fi reprezentate grafic, în timp, putând fi comparate între ele

– programul este ușor de adăugat la orice RMN de rutină

oferă o perspectivă precisă și cuantificabilă creierului.

 

 Detectarea precoce a bolii este cheia succesului terapeutic și primul pas spre o calitate a vieții mai bună pentru pacienții cu boli neurodegenerative. Clinica Oxxygene în colaborare cu Brainreader, aduce în Romania Neuroreader, un program aprobat de FDA (Food and Drug Administration) care, într-un interval relativ scurt de timp, cuantifică 45 dintre cele mai importante structuri ale creierului.

 

Până la implementarea programului Neuroreader și diagnosticul prin volumetrie computerizată de arii corticale, diagnosticarea precisă a demenței Alzheimer nu putea fi susținută 100% decât post-mortem, prin examenul anatomo-patologic al creierului. De acum, diagnosticul este cert din timpul vieții, încă din etapa în care apar primele semne ale deteriorării cognitive, iar terapiile preventive în cadrul clinicilor Oxxygene pot fi începute imediat.

Te asteptam la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te asteptam la clinica din Otopeni

Vreau sa ma programez

Adrian Stănescu

Adrian Stănescu

Informații revizuite medical de Dr. Adrian Stanescu, medic primar în specialitatea gerontologie si geriatrie la Clinica Oxxygene.