Clinica Oxxygene este singura unitate medicală din România care folosește programul Neuroreader, pentru diagnosticul precoce al Alzheimerului și demenței. Ȋn parteneriat cu Brainreader Danemarca, am adus în țară programul Neuroreader pentru volumetria computerizată de arii corticale.

Ȋn exclusivitate, la clinica Oxxygene, pacienții din România pot beneficia de revoluția diagnosticării și tratării precoce a demenței Alzheimer prin programul Neuroreader.

Brainreader este creatorul programului Neuroreader, care, cu ajutorul unui software specializat, procesează imaginile medicale obținute prin RMN și cuantifică volumele structurilor din creier.

Denumită și volumetria de hipocamp sau volumetria computerizată de arii corticale, analiza este extrem de importantă, deoarece cuantifică procentual pierderile de masă cerebrală, ariile din hipocamp fiind primele afectate de atrofia apărută în demență. Această procedură este o analiză suplimentară imagisticii RMN, care presupune citirea și interpretarea imaginilor obținute prin rezonanță magnetică nucleară, cu ajutorul unui soft special, urmând a se calcula procentul pierderilor de masă cerebrală atât din hipocamp cât și din restul ariilor.

Investigația oferă o imagine de ansamblu asupra evoluției timpurii a bolii; cu ajutorul acestui program, imaginile obținute sunt stocate timp îndelungat, astfel încât, prin repetarea investigației, se poate realiza o comparație a rezultatelor și se poate aprecia, în acest mod, eficacitatea terapeutică. Există cazuri în care s-a observat o îmbunătățire considerabilă a masei neuronale din hipocamp, la 6 luni, 1 an sau chiar 2 ani de tratament.

Neuroreader descrie rezultatele analizei într-un raport volumetric auto-explicativ, într-un timp de analiză mai mic de 20 minute. Acesta include o analiză completă a structurilor creierului, hărți termice, rapoarte longitudinale, indici de asimetrie și mulți alți parametri. Este o investigație foarte rapidă, precisă și non-invazivă.  Comparând structurile creierului cu o bază de date constituită din indivizi sănătoși, Neuroreader oferă o estimare a volumului normal al creierului pentru o persoană cu date demografice similare. Setul de date normative face comparații pe baza a trei parametri: vârsta, sexul și dimensiunea capului.

RAPORTUL NEUROREADER INCLUDE:

 1. Informații despre pacient
 2. Rezultatele analizei:
 • volumul intracranian total măsurat;
 • indicele de asimetrie stânga – dreapta pentru hipocamp;
 • evaluarea volumului a 45 de structuri ale creierului;
 • rezumatul tuturor structurilor care prezintă volume anormale;
 • hărți de căldură ale creierului, care vizualizează percentilele creierului;
 • diagrame care arată volumul diferitelor structuri cerebrale;
 • diagrame longitudinale care afișează progresia longitudinală a percentilei diferitelor structuri ale creierului;
 • evaluarea volumetrică a creierului (exemplu orientativ și parțial).

Brainreader A/S – singura metodă de diagnostic precoce al Alzheimerului, din România

Dr Adrian Stanescu (1)

Dr. Adrian Stănescu

Medic primar gerontologie și geriatrie​


Dr Doina Caraman

Dr. Doina Caraman

Medic specialist gerontologie și geriatrie

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!

Vrei să beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Evaluarea volumetrică a creierului (exemplu orientativ și parțial)

Avantajele programului Neuoreader:

 • diagnosticarea foarte precoce a demenței Alzheimer, încă din etapa de boală Alzheimer;
 • diferențierea precisă și unică între demența Alzheimer și alte tipuri de demență;
 • evaluarea în dinamică a tratamentelor specifice demenței Alzheimer;
 • diagnosticarea exactă a unor patologii și sindroame neurologice ce necesită volumetrie de arii corticale;
 • răspuns rapid, în maxim 30 minute, de la introducerea RMN în soft-ul de interpretare;
 • este unul dintre standardele de aur actuale în detectarea bolilor neurodegenerative;
 • rapoartele de referință și de urmărire pot fi reprezentate grafic, în timp, putând fi comparate între ele;
 • programul este ușor de adăugat la orice RMN de rutină;
 • oferă o perspectivă precisă și cuantificabilă creierului.

Detectarea precoce a bolii este cheia succesului terapeutic și primul pas spre o calitate a vieții mai bună pentru pacienții cu boli neurodegenerative. Clinica Oxxygene, în colaborare cu Brainreader, aduce în Romania Neuroreader, un program aprobat de FDA (Food and Drug Administration, SUA) care, într-un interval relativ scurt de timp, cuantifică 45 dintre cele mai importante structuri ale creierului.

Până la implementarea programului Neuroreader și diagnosticului prin volumetrie computerizată de arii corticale, diagnosticarea precisă a demenței Alzheimer nu putea fi susținută 100% decât post-mortem, prin examenul anatomo-patologic al creierului. De acum, diagnosticul este cert din timpul vieții, încă din etapa în care apar primele semne ale deteriorării cognitive, iar terapiile preventive în cadrul clinicilor Oxxygene pot fi începute imediat.

Te așteptăm la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te așteptăm la clinica din Otopeni.

Vreau să mă programez

 Adrian Stanescu

Adrian Stanescu

Informații revizuite medical de Dr.Adrian Stanescu, medic primar gerontologie si geriatrie.