Injecții cu plasmă bogată în trombocite (PRP)

Adrian Stănescu

Adrian Stănescu

Informații revizuite medical de Dr. Adrian Stanescu, medic primar în specialitatea gerontologie si geriatrie la Clinica Oxxygene.
Cuprins

PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Vrei să te beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

În ultimii ani, medicii au inteles că organismul are capacitatea de a se vindeca singur. Terapia cu plasmă bogată în trombocite este o formă de medicina regenerativa care poate valorifica acele abilități și poate amplifica factorii naturali de creștere pe care corpul dumneavoastră îi folosește pentru a vindeca țesuturile,articulatiile

Ce este plasma și ce sunt trombocitele?

Plasma este porțiunea lichidă a sângelui integral. Este compus în mare parte din apă și proteine ​​și oferă un mediu pentru ca globulele roșii, globulele albe și trombocitele să circule prin organism. Trombocitele, numite și trombocite, sunt celule sanguine care provoacă cheaguri de sânge și alte funcții necesare de vindecare a creșterii. După ce se obține o probă de sânge de la un pacient, sângele este pus într-o centrifugă, care este un instrument care separă sângele în numeroasele sale componente. Plasma bogată în trombocite poate fi apoi colectată și tratată înainte de a fi introdusa prin injectare într-o zonă lezată a osului sau a țesutului moale, cum ar fi un tendon sau un ligament.

PRP este administrat pacienților printr-o injecție, iar ghidarea cu ultrasunete poate ajuta la plasarea precisă a PRP. După injectare, pacientul trebuie să evite exercițiile pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a începe un program de exerciții de reabilitare.

Activarea trombocitelor joacă un rol cheie în procesul natural de vindecare al organismului.

Ce este plasma bogată în trombocite (PRP) și ce sunt injecțiile cu PRP?

Terapia cu plasmă bogată în trombocite (PRP) folosește injectii dintr-o concentrație din propriile trombocite ale pacientului pentru a accelera vindecarea tendoanelor, ligamentelor, mușchilor și articulațiilor rănite. În acest fel, injecțiile cu PRP folosesc sistemul de vindecare al fiecărui pacient în parte pentru a îmbunătăți problemele musculo-scheletice.

Injecțiile cu PRP sunt pregătite prin luarea de la unul la câteva tuburi din propriul sânge și trecerea acestuia printr-o centrifugă pentru a concentra trombocitele. Aceste trombocite activate sunt apoi injectate direct în țesutul corporal rănit sau bolnav. Acest lucru eliberează factori de creștere care stimulează și cresc numărul de celule reparatoare pe care le produce corpul tău.

Imagistica cu ultrasunete este uneori folosită pentru a ghida injecția.

Cum funcționează injecțiile cu plasmă bogată în trombocite?

S-a demonstrat că PRP îmbunătățește funcția și reduce durerea la persoanele care au artrite ,artroze,tendinite..

Unele dintre avantajele cheie ale injecțiilor cu PRP sunt că pot reduce nevoia de antiinflamatoare sau medicamente mai puternice, cum ar fi opioidele. În plus, efectele secundare ale injecțiilor cu PRP sunt foarte limitate, deoarece injecțiile suntdin propriul sânge, corpul dumneavoastră nu le va respinge sau nu va reacționa negativ la acestea.

Puncte cheie de reținut

  • Plasma bogată în trombocite (PRP) provine din sângele propriu al pacientului.
  • PRP este o sursă concentrată de factori de creștere și factori de semnalizare celulară care joacă un rol semnificativ în biologia vindecării.
  • Studiile științifice de bază arată că tratamentul cu PRP poate îmbunătăți vindecarea în multe țesuturi.
  • Medicamentele antiinflamatoare trebuie oprite înainte și după administrarea tratamentului cu PRP.

Autorii:

Robert Kohen, MD
Fellow,
Spitalul Serviciului de Medicină Sportivă pentru Chirurgie Specială USA

Dr. Brian Halpern este medic primar de medicină sportivă la Spitalul de Chirurgie Specială USA. El „a fost pionier în abordarea non-operatorie a problemelor musculo-scheletice acute și cronice”.

Te așteptăm la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te așteptăm la clinica din Otopeni.

Vreau să mă programez

 Adrian Stanescu

Adrian Stanescu

Informații revizuite medical de Dr.Adrian Stanescu, medic primar gerontologie si geriatrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să mă programez

Articole recente

Programează-te!

Vreau să mă programez

Call Now Button