Evaluare Nutritionist

evaluare nutritionala
Adrian Stănescu

Adrian Stănescu

Informații revizuite medical de Dr. Adrian Stanescu, medic primar în specialitatea gerontologie si geriatrie la Clinica Oxxygene.
Cuprins

PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Vrei să te beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Cântărirea inteligentă – Izabela Dănoiu, farmacist, nutriționist

Cât de sănătos ești cu adevărat?

De-a lungul timpului, percepția legată de frumusețea și sănătatea corpului uman s-a schimbat. Dacă ȋn perioada antică, idealul erau persoanele suple (vezi papirusurile egiptene), ȋn evul mediu, cele rubensiene (vezi școala flamandă de pictură), ȋn vremurile noastre, corpul ideal se corelează cu o serie de parametri medicali, cunatificați de o aparatură performantă.

Excesul de grăsime, obezitatea, crește riscul apariției multor probleme de sănătate, dar nu este vorba doar despre cantitatea de grăsime, contează și unde se află aceasta. Astfel, grăsimea din jurul abdomenului este strâns legată de riscuri și mai mari de diabet, boli de inimă, circulatorii, chiar și cancer. O consultație nutrițională evaluează toate aceste riscuri.

Cum măsurăm exact grăsimea corporală?

Cântărirea inteligentă, cu ajutorul aparatului performant Tanita 780 MC, folosește bioimpendanța, care trimite mici impulsuri electrice prin corp, măsurând cu ușurință compoziția corpului. Curentul curge mai ușor prin părțile corpului care sunt ȋn mare parte formate din apă (mușchi și sânge), decât prin grăsime sau oase. Este singura evaluare corporală secvențială, cu trei frecvențe de scanare. Oferă informații foarte exacte privind distribuirea masei grase, osoase și musculare. Tehnologia japoneză a aparatului face posibilă scanarea pe fiecare segment al corpului (abdomen, coapse, brațe).

Cântarul inteligent nu vă oferă doar procentul de grăsime, ci și o serie de indicatori utili, cum ar fi procentul total de apă, apa intracelulară și extracelulară, reactanța corpului, rata metabolică bazală, dar și vârsta metabolică.

Simplu și rapid

Ȋn mai puțin de un minut avem aceste rezultate. Datorită softului performant, fiecare pacient ȋși poate urmări progresul, ȋn cadrul propriului program de fitness.

Totuși, există un dezavantaj: fiabilitatea rezultatelor poate varia dacă pacientul este deshidratat. De asemenea, măsurătorile trebuie efectuate ȋn condiții similare, de fiecare dată, pentru a obține rezultate precise.

Aparatul nu poate fi utilizat la persoanele cu stimulatoare electrice (cardiace, cerebrale, pompe de insulină etc.).

Interpretarea rezultatelor

Ȋn cadrul clinicilor care utilizează această tehnologie, interpretarea analizei compoziției corporale este efectuată de specialiști ȋn nutriție, pentru o evaluare nutrițională cât mai precisă. Astfel, pacientul va avea o vedere aprofundată asupra organismului și va afla ce trebuie făcut pentru a preveni anumite boli, ce părți ale corpului trebuie antrenate și ce regim trebuie urmat pentru o viață sănătoasă.

Te așteptăm la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te așteptăm la clinica din Otopeni.

Vreau să mă programez

 Adrian Stanescu

Adrian Stanescu

Informații revizuite medical de Dr.Adrian Stanescu, medic primar gerontologie si geriatrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să mă programez

Articole recente

Programează-te!

Vreau să mă programez

Call Now Button