Evaluare Nutritionist

evaluare nutritionala
Adrian Stănescu

Adrian Stănescu

Informații revizuite medical de Dr. Adrian Stanescu, medic primar în specialitatea gerontologie si geriatrie la Clinica Oxxygene.
Cuprins

PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Vrei să te beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Cântărirea inteligentă
de Farmacist Nutriționist Izabela Dănoiu


Cât de sănătos ești cu adevărat?


De-a lungul timpului percepția legată de frumusețea și sănătatea corpului uman s-a schimbat. Dacă in perioada antică idealul erau persoanele suple (vezi papirusurile egiptene), in evul mediu cele rubensiene (vezi școala flamandă de pictură) in vremurile noastre corpul ideal se corelează cu o serie de parametrii medicali, cunatificați de o aparatură performantă.
Excesul de grăsime, obezitatea crește riscul apariției multor probleme de sănătate, dar nu este vorba doar de cantitatea de grăsime, contează și unde se află aceasta. Astfel, grăsimea din jurul abdomenului este strâns legată de riscuri și mai mari de diabet, boli de inimă, circulatorii, chiar și cancer. O consultație nutritională evaluează toate aceste riscuri.

 

Deci, cum măsurăm mai exact grăsimea corporală?

Există numeroase metode, unele mai bune decât altele, dar le vom detalia intr-un alt articol de-al nostru. Cântărirea inteligentă utilizând aparatul performant Tanita 780 MC folosește bioimpendanța, aceasta funcționând trimițând mici impulsuri electrice prin corp, măsurând cu ușurință compoziția corpului deoarece curentul curge mai ușor prin părțile corpului care sunt in mare parte formate din apă (mușchi și sânge) decât prin grăsime sau oase. Este singura evaluare corporală secvențială, cu trei frecvențe de scanare. Oferă informații foarte exacte privind distribuirea masei grase, osoase și musculare. Tehnologia japoneză a aparatului face posibilă scanarea pe fiecare segment al corpului (abdomen, coapse, brațe).
Cântarul inteligent nu vă oferă doar procentul de grăsime ci și o serie de indicatori utili cum ar fi procentul total de apa, apa intracelulară și extracelulară, reactanța corpului, rata metabolică bazală dar și vârsta metabolică.

 

Simplu și rapid

In mai puțin de un minut avem aceste rezultate. Datorită softului performant fiecare pacient iși poate urmări progresul in cadrul propriului program de fitness.
Totuși există un dezavantaj: fiabilitatea rezultatelor poate varia dacă sunteți deshidratat. De asemenea trebuie să efectuați masuratorile in conditii similare de fiecare dată pentru a obține rezultate precise.
Aparatul nu poate fi utilizat la persoanele cu stimulatoare electrice (cardiace, cerebrale, pompe de insulină, etc.).

 

Interpretarea rezultatelor

In cadrul clinicilor care utilizează această tehnologie interpretarea analizei compoziției corporale este efectuată de specialiști in nutriție pentru o evaluare nutrițională cât mai precisă. Astfel veți avea o vedere aprofundată asupra organismului dumneavoastră și veți afla ce trebuie făcut pentru a preveni anumite boli, ce părți ale corpului trebuie antrenate și ce regim trebuie urmat pentru o viață sănătoasă.

Te asteptam la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te asteptam la clinica din Otopeni

Vreau sa ma programez

Adrian Stănescu

Adrian Stănescu

Informații revizuite medical de Dr. Adrian Stanescu, medic primar în specialitatea gerontologie si geriatrie la Clinica Oxxygene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau sa ma programez

Articole recente

Programează-te!

Vreau sa ma programez

Call Now Button