Cat dureaza depresia?

cat dureaza depresia
Adrian Stănescu

Adrian Stănescu

Informații revizuite medical de Dr. Adrian Stanescu, medic primar în specialitatea gerontologie si geriatrie la Clinica Oxxygene.
Cuprins

PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Vrei să te beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale. Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Atunci când ne confruntăm cu o afecțiune de orice fel, de obicei ne îngrijorează durata acesteia și timpul necesar tratamentului. 

Cat dureaza depresia?

În ceea ce privește depresia, pentru ca o persoană să primească acest diagnostic este necesar ca simptomele să fie prezente pe o durată de cel puțin 2 săptămâni. 

Este o boală complexă cu multiple variabile, iar evoluția și durata acesteia diferă de la o persoană la alta.

În cazurile ușoare, tulburările de dispoziție se pot remite în scurt timp, de obicei 1 lună.

Pentru cazurile moderate și severe, depresia se poate prelungi până la câteva luni, însă ameliorarea simptomatologiei ar trebui să apară la 2-4 săptămâni de la începerea tratamentului. 

Unele studiile au arătat că durata medie a unui episod depresiv major este de trei – patru luni, în timp ce alte cercetări au estimat că durata medie ar fi de șase până la 10,7 luni.

În cazul în care simptomatologia persistă pe o durata de aproximativ 2 ani, discutăm de tulburare depresivă persistentă, afecțiune ce se poate prelungi  întreaga viață.

Tratarea unui episod depresiv, indiferent de intensitatea acestuia nu garantează vindecarea completă a bolii, mai devreme sau mai târziu vă puteți confrunta din nou cu simptome de depresie.

Așadar, nu se poate spune cu exactitate cât durează depresia, însă cu cât afecțiunea este diagnosticată mai repede și este inițiat tratamentul adecvat, cu atât mai repede se va ameliora starea ta.

  Este recomandat să soliciți ajutorul unui psiholog sau unui psihiatru pentru a te ajuta să gestionezi depresia și să găsești cele mai bune opțiuni terapeutice pentru tine.

Te așteptăm la clinica din Bucuresti, Sector 4

Te așteptăm la clinica din Otopeni.

Vreau să mă programez

 Adrian Stanescu

Adrian Stanescu

Informații revizuite medical de Dr.Adrian Stanescu, medic primar gerontologie si geriatrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să mă programez

Articole recente

Programează-te!

Vreau să mă programez

Call Now Button